MAKE UP

Kozmetički proizvodi koje ne smijete dugo koristiti

Predugo korištenje može donijeti više štete nego koristi

kozmetika

Kada je riječ o vašim omiljenim proizvodima vrlo lako vam može prijeći u naviku da ih počnete koristiti svakodnevno jer su vam toliko dobri, ali neke proizvode ne biste smjeli upotrebljavati prečesto jer vam mogu naštetiti. 

Neki od proizvoda koje stalno koristite mogu uzrokovati isušivanje kože i oštećenje kože pa čak i ispadanje kose jer su namijenjeni da se koriste određeno vrijeme i tada djeluju, ali nakon nekog vremena pozitivni učinci pretvaraju se u negativne. Prije nego što idući put posegnete za svojim primerom ili šamponom za suho pranje kose, pogledajte ovu listu i doznajte nalazi li se na njoj vaš omiljeni proizvod i trebate li ga odložiti na policu neko vrijeme.

Losioni za samotamnjenje

Ovakvi losioni imaju sastojke poput DHA i erythrulose, a oni su poprilično nepredvidljivi i nikad ne znate koje boje će vaša koža postati. Boja zapravo dolazi od mrlja koje stvara enzimska reakcija na kisik i ako losion koristite konstantno bez prestanka vaša koža neće moći proizvoditi prirodne enzime i postat će suha i beživotna. Ako koristite takve losione, napravite pauzu od barem nekoliko dana između mazanja.

primer

Primer

Većina primera napravljena je na bazi silikona koji pomaže zagladiti pore i zarobiti znoj i ulja u koži. Spremite ih za posebne događaje i nikako ih nemojte koristiti svaki dan jer silikon može začepiti pore i stvoriti vam akne ili ostale probleme na koži. Nakon primera obavezno koristite jaka sredstva za pranje lica koja tope silikone kako bi vam pore bile čiste.

kozmetika

Šampon za dubinsko pranje kose

Šamponi za dubinsko čišćenje kose odličan su pomagač koji će očistiti vaše tjeme i kosu od svih proizvoda koji su se nataložili i mogu vam mastiti kosu. Ako prečesto koristite ovakve šampone možete ukloniti prirodne masnoće s tjemena i uzrokovati da se još više masti kako bi nadoknadilo nedostatak vlage. Ovakve šampone koristite najviše dva puta mjesečno jer bi vam češće od toga moglo napraviti više štete nego koristi.

Električne četkice za čišćenje lica

Trenutno su električne četkice za čišćenje lica jako popularne jer daju osjećaš jako čistog i svježeg lica, ali upravo zato ih ne bi trebali prečesto koristiti. Ovaj alat odlična je pomoć u njezi lica, ali koliko god nježne bile, ove četkice su ipak grube za osjetljivu kožu lica. Mogu isušiti kožu i uzrokovati akne pa čak i ekceme i ostala medicinska stanja. Najbolje ih je koristiti od dva do tri puta tjedno, nikako svaki dan.

Maske za intenzivnu obnovu kose

Maske za obnovu kose mogu biti jako korisne jer nakon njih se osjećamo kao da nam je kosa s reklame, ali takve maske sadrže različite sastojke koji su dobri ako ih koristite povremeno, a mogu biti štetni ako ih koristite često i čak napraviti oštećenu i ispucanu kosu. Koristite ih najviše jednom u dva tjedna jer ćete tako iskoristiti najviše dobrobiti iz njih.

kozmetika

Tekući mat ruževi

Tekući mat ruževi na vrhuncu su svoje popularnosti, a volimo ih jer su praktični. Nanesemo ih i ne moramo gotovo cijeli dan brinuti je li se razmazao ili skinuo, ali takvi ruževi sadrže sastojke koji jako isušuju usne. Osjetile ste sigurno i same koliko su vam usta nakon takvih ruževa suha. Najbolje bi bilo skidati ih kokosovim uljem i nakon nošenje ne nositi ih nekoliko dana kako bi se usnice obnovile.

Šampon za suho pranje kose

Šamponi za suho pranje kose u sebi sadrže baby puder koji upija masnoću i ako ga koristite prečesto on može isušiti tjeme i izazvati nastanak peruti. Također, suhi šamponi mogu se nataložiti na tjemenu i ne dopustiti mu da diše. Ovakve šampone nemojte koristiti više od nekoliko puta mjesečno.

Piling

Piling tijela odličan je ako ga radite povremeno jer je potrebno skinuti odumrle stanice s kože kako bi nove mogle disati. Prečesto korištenje pilinga zapravo skida nove stanice i tako isušuje kožu pa ga pokušajte raditi jednom u dva tjedna, a to se odnosi i na lice i na tijelo.

T.K.
Foto: Pinterest i Jure Perišić

 

Objavljeno: 17.10.2016. u 13:19

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p