MAKE UP

Make up pogreške: nanošenje maskare

Pogreške kojih nisi niti svjesna

Iako svi mislimo da znamo nanijeti maskaru, ponekad činimo pogreške kojih nismo niti svjesni. Ako činite neke od ovih pogrešaka, ne brinite, donosimo vam jednostavna rješenja uz koja će vaše trepavice biti savršeno uvijene, a maskara postojana i to -satima. 

 
1. Previše pumpate maskaru 
 
Nemojte pumpati četkicu u bočicu previše puta jer time u nju gurate zrak i ona će se prije osušiti i počet će raditi grudice i mrlje ispod očiju.
 
 
2. Ne uklanjate višak maskare
 
Umjesto vraćanja viška maskare u bočicu, obrišite višak maramicom jer taj višak slijepit će vam trepavice te one neće izgledati nimalo lijepo.
 
3. Uvijate trepavice kada već nanesete maskaru
 
Uvijač koristite isključivo na čiste trepavice jer ako ih uvijate kada ste već nanijeli maskaru, osim što će se zalijepiti jedna za drugu, moglo bi doći i do loma trepavica, a to nikako ne želite.
  
 
4. Nanosite maskaru krivim redoslijedom
 
Ako želite izbjeći one sitne točkice maskare na gornjem kapku, prvo nanesite maskaru na donje trepavice. Gledajte ravno pred sebe i u cik-cak potezima nanesite maskaru na donje trepavice i zatim pogledajte prema gore i nanesite maskaru na gornje trepavice.
  
5. Nepravilno uklanjate maskaru
 
Maskara se najteže uklanja od cijelog make up-a i već znate da s njom nikako ne smijete otići spavati. Nemojte koristiti sredstva kojima trebate trljati oči jer ćete tako iziritirati kožu oko očiju, a i možete oštetiti ili čak iščupati trepavice. Za skidanje vodootpornih maskara koristite sredstva na bazi ulja.
 
T.F.
Foto: arhiva i Instagram
Objavljeno: 23.02.2016. u 13:44

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p