MAKE UP

Make up propusti koje bi vizažisti odmah zabranili

Griješite li i vi često?
makeup
  
Budimo iskreni, nitko nije nepogrešiv i svi smo se barem jednom u životu 'zaletili' i precijenili svoje make up vještine ili smo možda mislili da nešto izgleda bolje nego što je uistinu izgledalo. Ipak, na neke temeljne činjenice ili univerzalne istine o make upu treba pripaziti jer, pogriješivši na njima, već ste si u samome staru osudili look na neizbježno loš ishod. Donosimo vam pogreške koje bi bilo tko sa osnovnim znanjem o make upu odmah zakonom zabranio.
 
1. Ako koristite previše make upa, on nikada neće izgledati prirodno niti posebno dobro na licu. Osim na Instagramu, gdje je svaka fotka obrađena i relativno mutna, manje make upa je uvijek bolja opcija - vjerujte nam na riječ. Višak make upa svačije će lice učiniti vizualno starijim.
 
makeup 
2.Stavljate toliko maskare da redovito završite s preslikanim trepavicama - što radite krivo? Ukoliko imate problem s preslikavanjem, odaberite one formulacije maskare koje imaju pomalo suhu teksturu i nikada, ali baš nikada ne stavljajte više od 3 sloja maskare jer ćete završiti s tzv. paukovim nogama umjesto s prekrasnim, dugačkim i voluminoznim trepavicama kakve ste priželjkivali.

3. Ako usklađujete boju pudera s obrazima ili čelom umjesto s vratom, svakako griješite. Look gdje vam je boja lica drugačija od boje vrata ili se vidi crta prijelaza izrazito je neatraktivna, amaterska greška koju je bolje izbjegavati.
  
makeup 
4.  Izbjegavajte iscrtavati obrve tako da izgledaju šablonski. Predugačke, predominantne, preoštrog luka - zaboravite na ovakve obrve. Zamislite ih kao predivan okvir koji treba laskati vašim crtama lica - ne pristaje jedan okvir baš svakoj slici.
 
5. Trendove u make upu trebate shvaćati kao smjernice, a ne kao must have sezone. Ako je moderna ljubičasta nijansa, a vi znate da s ljubičastim na očima izgledate bolesno, tada je ovaj trend bolje posve izbjegavati ili prilagoditi. Primjerice, ukoliko imate hladni podton, umjesto sjenila za oči odaberite ruž koji u sebi ima izražene hladne ljubičaste tonove.

J.S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 10.09.2015. u 15:19

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p