MAKE UP

Make up trendovi s njujorških modnih pista

Prirodna ljepota je "in"

Tjedan mode u New Yorku, koji je netom zatvorio svoja vrata za ovu godinu, niz pistu je lansirao i nekoliko pamtljivih beauty izdanja, koja će se vrlo lako moći rekreirati u proljetno/ljetnoj sezoni. Sudeći po broju revija koje su plasirale 'no make up' lookove, čini se kako je prirodni look ponovno visoko na cijeni, a osim što su dizajneri preferirali minimalističke stilove - i u kosi i na licima modela - tek su se pojedini odvažili eksperimentirati s jarkim neonskim bojama, koje su u kombinaciji s čistim licima također bile vrlo suptilno zastupljene. Meka, nježna lica i naglašene obrve, trend su koji ne smijete propustiti.

 

MARC JACOBS


Kada su tematska izdanja u pitanju, Marc Jacobs voli biti doslovan, a ove nas je sezone podsjetio na legendu 60-ih, Edie Sedgwick. Osim dubokog razdjeljka sa strane, kosa je bogato natapirana te je volumen postignut na vrhu glave, dok se ostatak kose spleo u uredni, niski konjski rep. Za make up je zaslužan Francois Nars, koji je kreirao edgy look Edie Sedgwick, pritom ostajući u domeni svježeg i modernog. Koža je pripremljena podlogom, korektorom i laganim puderom, kapci su skulpturirani s dva sjenila u zemljanim tonovima, olovkom je iscrtan gornji i donji rub trepavica te je s nekoliko premaza maskare postignut njihov voluminozan izgled. U fokusu su i bogato naglašene obrve.

 

MICHAEL KORS


Beauty look na reviji Michaela Korsa uspio je objediniti dvije dekade; 60-te i 90-te. Frizer Orlando Pita kreirao je sleek frizure s dubokim razdjeljkom sa strane, a kosu u potpunosti ispeglao i ukrotio svojim proizvodima za stiliziranje. Dizajner je želio istaknuti oči modela, a za maštovite poteze tuša u neonskim nijansama zaslužan je kreativni direktor Shiseida, Dick Page. On je brinetama dao jednu liniju u obliku polumjeseca u neonski zelenoj boji, dok je za plavuše bila rezervirana neonski tirkizna nijansa. Osim tuša, na očima je korištena jedino maskara, a lice je ostalo vrlo čisto, tek na taktičkim mjestima naglašeno iluminatorom. Usne - meke, nježne i gotovo neprimjetne.

 

ZAC POSEN


Princeze s revije Zaca Posena dobile su kompletni beauty tretman, iako je i on ovog puta bio vrlo mekši, suptilniji i ženstveniji. Frizerski stručnjaci modelima su dodijelili vrlo zanimljive stilove; na sredini glave napravljen je razdjeljak te je kosa zalizana sve do iza uha, otkud se dalje širi u bogate, glossy valove. Make up je decentan i ističe prirodnu ljepotu Posenovih djevojaka; no make up looku odlično pariraju dramatične umjetne trepavice, a oči su za njih pripremljene nježnim zemljanim tonovima.

 

ALEXANDER WANG


Vrlo stroge, a opet vrlo jednostavne frizure okarakterizirale su reviju Alexandera Wanga. Sleek, niski konjski rep s razdjeljkom po sredini pripremljen je za crne i bijele trakice, koje je stilist Guido Palao nanosio duž sredine. Bijele trakice čak su i svijetlile u mraku, dajući reviji futurističko ruho. Make up je istovremeno hrabar, snažan i sexy te je djelo artistice Diane Kendal, koja već sedam sezona surađuje s dizajnerom te je i ove sezone po Wangovim željama dočarala dječačke obrve, s naglaskom na njihovom luku. Ten je savršeno pripremljen NARS-ovim proizvodima, kapci su konturirani, a zanimljivost je kako je ove sezone Diane u potpunosti odbacila maskaru.

 

JASON WU


Beauty izdanje s revije Jasona Wua nemoguće je zamijeniti s nekim drugim, jer dizajner je niz pistu poslao jedini look koji je u potpunosti odudarao od svega viđenog ovih dana. Ipak, frizure i make up nisu odavali dojam ničeg neuobičajenog, već su odisali jednom vrlo poznatom, retro vibrom. Odile Gilbert zadužen je bio za elegantne punđice skupocjenog izgleda, s kojima je započeo kreirajući razdjeljak duboko sa strane. Jedna strana kose potpuno je zalizana, dok je od drugog dijela kose stvorena jedna glossy velna, učvršćena lakom. Hommage Helmutu Newtonu nastavila je Diane Kendal, koja je obilježila usne modela jednom snažnom, crvenom nijansom. Jakim usnama pariralo je zlatno glossy sjenilo na kapcima, decentna linija tušem uz gornji rub trepavica te definirane i naglašene obrve. Ten je besprijekoran i vrlo sjajan.

 

RAG & BONE


Rag & Bone djevojka ne zamara se previše svojom kosom, što su htjeli dočarati i stilisti na reviji ovog poznatog branda. Guido Palau imao je kreativno vodstvo nad frizurama, koje su po želji dizajnera ponovno trebale djelovati kao da su upravo izašle iz kreveta. Ostvaren je miks muževnog i ženstvenog, vlažnog i suhog looka, a u sredini priče je jedna minimalistička frizura, uz glavu jako zalizana te u nastavku raspuštena i razbarušena. Ovako "sirov" look dizajneri su zamislili i na licima modela. Čista, a opet prekrasna koža bila je misao vodilja Gucci Westman, koja je na djevojkama isprobala novu Revlonovu BB kremu. Transparentni pigment nježno je akcentirao obraze, dok su oči obrubljene tušem u neprimjetnom, zemljanom tonu, a gornje trepavice naglašene s nekoliko premaza maskare. Obrve su popunjene i začešljane, a tematika prirodnog looka nadopunjena je balzamom za usne.


H.B.
Photo: Style.com

Objavljeno: 14.09.2012. u 14:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p