MAKE UP

Milanski tjedan mode lansirao beauty trendove za iduću sezonu

Najbolji make up stilovi i frizure s revija talijanskih dizajnera
Netom završeni tjedan mode u Milanu na lica modela napokon je vratio malo boje. Dio dizajnera i dalje favorizira minimalne zahvate u domeni frizura i make upa, igrajući se prirodnom kosom te nježnim zemljanim tonovima i konturama, a drugi dio na modnu je scenu vratio crvene (pa i ljubičaste) ruževe u svim njihovim nijansama.


Kreativni direktor Bottege Venete, Tomas Maier, imao je jasnu viziju kakav beauty look želi na svojoj reviji. Guido Palau po njegovim je naputcima stvorio meke kovrče inspirirane 40-ima i 70-ima, s dubokim razdjeljkom, koje su stupnjevito dobivale na volumenu i dinamici od jagodica obraza naniže. Pat McGrath oči je blago naglasila tamnosmeđim sjenilom i maskarom, a imperativ je stavljen na mat usne u crvenkasto-smećkastoj boji.

                                                                                      Bottega Veneta

Crveni ruž nosili su i modeli na reviji dua Dolce & Gabbana, međutim u ponešto drugačijem beauty aranžmanu. Frizerski stilist Palau za njihov je show kreirao modificirane chignon punđice, s kratkim centralnim razdjeljkom i volumenom na  tjemenu, podlogom kao stvorenom za Bizantom inspirirane, raskošne zlatne krune. Kao inspiracija za make up u kojem se susreću klasika i glamur poslužila je Sophia Loren - Pat McGrath napravila je vlastitu interpretaciju njena looka, s nešto debljim nanosem tuša i grimizno crvenim ružem na usnama.

                                                                                 Dolce&Gabbana

Poznata minimalistica Jil Sander frizerskim stilistima dala je odriješene ruke za stvaranje frizure po izboru, koja bi naposljetku ipak odgovarala njenoj jednostavnoj i pročišćenoj estetici. Rezultat je grafički konjski rep, u koji su dodane ekstenzije, kako bi svi modeli nosili uniformirane stilove do sredine leđa. Zahvaljujući proizvodima za stiliziranje, stvorena je sjajna, glatka tekstura i takozvani wet look. Pat McGrath s druge je strane dobila priliku za igranje konturama i sjenama - ten je ostavila svježim i prekrasnim, oči su u sasvim novoj formi istaknute kremastim pigmentom, trepavice ogoljene, a obrve naglašene kako bi uokvirile lice.

                                                                                   Jil Sander

Kako bi na moderan način utjelovili ikone 60-ih, Marianne Faithfull i Jane Birkin, frizerski stilisti u backstageu revije Emilio Pucci modelima su ugrađivali lažne šiške, koje su zahvaljujući pravom izboru boja i dodavanju pramenova i blagih valova djelovale izuzetno prirodno. Većina kose začešljana je iza uha, a nekoliko prednjih pramenova ostavljeno je da slobodno uokviruje lice. Make up look počiva na mat tenu, gornjem kapku tretiranom tušem i umjetnim trepavicama i sjajnim bež usnama.

                                                                                       Pucci

Naglasak na očima birala je i Frida Giannini za reviju modne kuće Gucci, a beauty look snažno je podsjećao na prijašnja izdanja Guccijevih modela, s izbijeljenim obrvama, kako bi smjeli make up na očima u potpunosti došao do izražaja. Kompletno oko uokvireno je sjajnom bakrenom nijansom, trepavice su naglašene crnom maskarom, a ostatak makeupa sveden je na minimum. Kosa je snažno zaglađena uz tjeme, a različite sekcije pramenova povezane su prema natrag i na kraju besprijekorno ispeglane i ukroćene proizvodom za stiliziranje sjajnog, wet efekta.

                                                                                              Gucci

Punkom inspirirana revija kuće Versace ponudila je dječačke, ali svejedno vrlo glamurozne frizure, kod kojih je kosa u potpunosti povučena prema natrag, ispeglana i naposljetku lagano naglašena na samoj kruni glave. Sada već tradicionalnom make upu Donatella Versace ostala je vjerna i ove sezone. Ten je čist i sjajan, a unutarnji kutovi oka uokvireni su crnom olovkom. Nježno roskasta nijansa nanesena je i na obraze i na usne.

                                                                                       Versace

Frizerski stilist iza Fendijeve revije, Sam McKnight, nadahnuće je također pronašao u punku. Sva kosa povezana je u mohikansku pletenicu na sredini tjemena, a ova silueta dodatno je naglašena čupavim krznenim umecima, koji su ručno bojani u šarene boje. Make up je koncentriran na snažne obrve i dramatičan ruž na usnama u boji kupine, za koji je inspiracija došla od francuske umjetnice Kiki de Montparnasse, poznate po svojoj ljubavi prema vamp usnama.

                                                                                               Fendi

 

 

H.B.
Photo: Guliver/Getty

Objavljeno: 27.02.2013. u 19:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p