MAKE UP

Mitološko biće koje obožava beauty svijet

Instagram ga jednostavno - obožava!
Unicorn
Bijelo fluffy krzno, vitko i snažno tijelo, bujna i razigrana griva najljepših boja u svemiru i poseban uvrnuti srebrni rog. Elegantan, ponosan, plemenit, brz i neukrotiv. Kada bi takvo biće zaista živjelo na našoj planeti, bio bi to - jednorog.

Nitko i ništa, nikada nije toliko dugo oduševljavalo generacije kao što to uspijeva ovom mitološkom biću. Nema tko za njega nije čuo. Jeste li se ikada zapitali, je li postojao zaista? Kako to da se mitovi o postojanju prenose od davnina? Jednorog živi tisućama godina, prikazan je kao plemenita životinja koja se pojavljuje u vrlo važnim misijama, pomaže i spašava. U kineskoj se mitologiji čak tumačilo da pojavljivanje jednoroga znači najavu neki dobrih vremena te da on donosi sreću i zaštitu. I u memoarima grčkih povjesničara postoje zapisi o postojanju jednoroga i njegovo postojanje nikada se nije dovodilo u pitanje. Iako je bio nevidljiv i nedokučiv, bio je sveprisutan. Vjerovalo se da je Aleksandar Veliki u jednom od svojih osvajačkih pohoda jahao na jednorogu, kao i da ga je Julije Cezar u svojim šetnjama susreo u šumi. I mogli bismo vam ovako, još danima pisati, jer mnoge su legende i mitovi napisani o jednorozima. Ipak, ovaj će tekst ići u drugom pravcu. I to onom, komercijalnom. Onom koji nam je nešto bliži. Tržištu koje na dnevnoj bazi lansira nove proizvode i pogađa poput strelice u najmanji krug, u sredinu, osvaja srca potrošača i oni nemilice troše svote novaca kako bi kupili baš tu posebnu sitnicu s ultimativnim detaljima.

Unicorn

Složit ćete se, sjajan je marketing odrađen kada je riječ o ovom posebnom biću. Ovoga ljeta svi smo svjedočili nebrojenim "ukazanjima" jednoroga. Čak do te mjere da su se mnogi ljutili na sam spomen ovih "napuhanaca" koji su im zauzimali mjesta na plaži. No, realno, nitko se baš dugo ne može ljutiti na jednoroga. I nema da ga nema. Osim "luftića" možemo ih susresti na tortama, odjevnim predmetima, maskama za mobitel, torbicama pa čak i tetovažama. Za jedno mitološko i apstraktno biće poprilično je prisutan u svakodnevici. Ono što je nama posebice zanimljivo jest to, da nikada do sada, mitologija i kozmetika nisu bile toliko bliske. Jednorog naprosto oduševljava beauty svijet. Ako ste slučajno zaboravili na to, slijedi maleni podsjetnik na ljetne frizure s unicorn paletom boja, manikure, make up i ostale kozmetičke sitnice koje samo "rastu" u četiri zida mnogih brendova koji ih lansiraju brzinom svjetlosti. Kako bilo, svatko ima svog jednoroga. Bilo to u obliku neke kul misli, bića ili predmeta. Svatko ima neki svoj način na koji dolazi do, za sreću, toliko bitnog zena. Vjerovati u bilo što, što vas čini sretnima, sjajna je stvar. Stoga, na kraju, želim vam da pronađete vlastitog jednoroga koji će vas činiti posebnima. Samo zapamtite, on se ne može uhvatiti silom već smirenošću i milinom. I baš kako bi to rekao Lewis Caroll: 

“…Pa, sada kada smo se vidjeli,” reče Jednorog, “ako ćeš ti vjerovati u mene, ja ću vjerovati u tebe.”

Ma.D.
Foto: Instagram

Objavljeno: 29.08.2017. u 11:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p