MAKE UP

Najčešće pogreške pri šminkanju 1. dio

Make up savjeti Ane Rajić

Ako ću biti iskrena smatram kako je šminkanje dio osobnog stila te nema pravila koje kaže kako svaki dan moramo izgledati na određeni način. Ipak, većina nas želi izgledati lijepo a to postižemo na raznovrsne načine. Danas ćemo navesti neke sitne kikseve koje često zamjećujem na licima poznatih i nepoznatih.

 

 

1. Koso nanošenje rumenila

Jedan od imperativa svakodnevice je da izgledamo lijepo, njegovano i zdravo, a najbolji način za realizaciju istoga je rumenilo. Ako se točno vidi u kojem je smjeru rumenilo naneseno, to je jasan znak da smo iz poželjnog "zdravog" izgleda ušli u "prenašminkani".

Kako bismo to izbjegli potrebno je imati dobar kist za rumenilo, zatim se sam sebi nasmijati u ogledalo, centrirati kist na najispupčeniji dio jagodica i kružno nanijeti rumenilo te ga raznositi prema gore. VAŽNO: ne smije se vidjeti gdje rumenilo počinje a gdje završava.

                                       

2. Odabir pretamne ili presvijetle nijanse podloga/pudera

Ovo je jedna od najčešćih pogrešaka. Prije no dam par savjeta o tome predlažem svima da korištenje tekućih pudera svedu na minimum, te se prebace na mineralne pudere. Najbolji mineralni puderi su: BARE ESCENTUALS, lakši su, djeluju prirodno i ne izgledaju kao glazura na licu. U međuvremenu kod kupovine tekućih pudera, potrebno je obratiti pažnju na nazive nijanse tipa: „ivory" ili „light" su prigodne za izrazito svijetlu put koja je u manjini. Najveći broj ljudi ima ten u nijansi „beige" ili „medium". Nijansa pudera se isprobava na način da se nanese direktno na lice na dnevnoj svjetlosti, i to je najbolji način da vidite odgovara li vam odabrana nijansa. Kod odabira pudera u prahu, najbolje se odlučiti za onaj s oznakom „transculent", što znači da je proziran i prilagođava se svakoj boji tena.

 

3. Odabir presvijetlih nijansi korektora

Svatko sa podočnjacima je sigurno barem jednom kupio presvijetli korektor, i kasnije vjerojatno uvidio da je to veeeelika pogreška jer podočnjaci su samo postali svjetliji. Osobno ne volim puno komiplicirati s varijantama narančastih, zelenih ili žutih korektora jer rijetko tko će imati strpljenja i vremena baviti se time, tako da je najbolja solucija nabaviti korektor u boji vašeg tena. To je obično topla zlaćana beige nijansa koju nanosimo uz pomoć malog prsta, kružno oko očiju i preko kapaka kako biste povezali sve tonove na licu. U slučaju da imate male podočnjake, pomoći će i highlighter.

                                      

4. Ruževi "boje mesa"

Kad čujem „Boja mesa" padne mi mrak na oči, tim više što je ta nijansa interpretirana na razne varijante smeđih i zagasitih tonova koje zaista nikome ne stoje ali kada čitamo između redaka to su zapravo nijanse koje bi trebale biti jako „naturel". Ukoliko obratimo pažnju na prirodnu boju naših usana to će najčešće biti lagano rozo crvenkasti tonovi, tako da su najbolji odabir ruževi i sjajila koja djeluju toplo i imaju crvenog pigmenta. Za prirodan look, ruž ili sjajilo u tim tonovima, lagano razmažite prstom i imate željeni „fresh look".

 

5. Ignoriranje obrva

Obrve su okvir lica i ako ih zanemarite to je kao da odjenete senzacionalnu haljinu sa ružnim cipelama. Obrve su glavni asesoar lica i potrebno je voditi brigu, paziti na oblik, čupati ih pravilno i jako umjereno samo s donje strane luka. Ukoliko niste dovoljno vješti, pišite mi na mail pa ću vas usmjeriti kod stručne osobe. Na kraju, možete ih još malo definirati uporabom olovke i to isključivo one za obrve. Ne definirajte obrve s olovkom za oči jer su te olovke previše masne za to područje. 

 

Ana Rajić

photo: Sephora

Objavljeno: 21.02.2011. u 10:23
Tagovi: Ana Rajić, Make up

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p