MAKE UP

Najveće pogreške pri nanošenju korektora

Zbog njih čak i odlični korektori izgledaju loše na koži
korektor 
Investirali ste u luksuzni korektor, no čini vam se da baš i ne radi ništa posebno na vašem licu? Prije nego što skupocjeni komad kozmetike bacite u smeće, pitajte se znate li ga uopće ispravno koristiti. Ovo su najčešće greške koje mnoge od nas rade pri nanošenju korektora, i glavni razlozi zašto uglavnom nismo zadovoljne s konačnim izgledom proizvoda na licu.

Birate presvijetao korektor.
Ako birate izrazito svijetle i pigmentirane korektore, sigurni smo u dvije stvari. Prva, imate velike probleme s tamnim podočnjacima, i druga - griješite u izboru nijanse. Naime, biranje presvijetlog i pregustog korektora će samo skrenuti dodatnu pozornost na neugledne tamne kolutove koji otkrivaju da ste sinoć loše spavali, a to zasigurno ne želite. Umjesto njih, odaberite tople, breskvaste nijanse tekućih korektora koje su maksimalno ton svjetlije u odnosu na vašu boju kože, a bilo bi dobro i da imaju sitne, reflektirajuće čestice u sebi.
 
puder
Ne fiksirate korektor.
Nakon što ste svoj omiljeni korektor nanijeli na kožu, i zadovoljni ste kako izgleda, vrijeme je da ga fiksirate transparentnim proizvodom u kamenu ili prahu. Ovo će omogućiti da vam se korektor ne nabire u boricama i sitnim linijama tijekom dana. Za nanošenje proizvoda za fiksiranje odaberite mekani kistić i nikako nemojte preagresivno povlačiti proizvod po licu jer ćete na kraju samo odstraniti dobar dio korektora. Lagani tapkajući potezi su najbolja metoda aplikacije.

Ne znate odabrati pravu teksturu proizvoda za svoj problem.
Postoji razlog zašto različite vrste korektora dolaze u različitim teksturama i konzistencijama, i istina je da gotovo nikada nećete naći jedan korektor koji će odgovarati podočnjacima, prištićima i svim drugim hiperpigmentacijama i hipopigmentacijama koje možete pronaći na svojem licu. Većina kamuflažnih i kremastih korektora sjajno će odgovarati prištićima i eventualnom crvenilu lica, dok će lakše tekuće formule biti idealne za područje oko očiju.
 
podočnjaci
Stavljate ga prije pudera.
Postoje mnoge teorije o tome kako, kada i kojom tehnikom nanijeti korektor, no većina profesionalaca će vam ipak predložiti da prvo stavite puder pa tek onda i korektor. Zašto? Naime, ako se odlučite prvo aplicirati korektor, kasnije nanošenje BB kreme, pudera ili bilo kojeg tekućeg proizvoda kojim ujednačavate svoj ten, dovest će do mrljanja korektora koji će time izgubiti svoj potencijal prekrivanja. Osim toga, ako koristite gušće pudere, mogli biste se začuditi koliko je vaša omiljena podloga u stanju izbrisati pigmentacije i druge sitne nepravilnosti na vašem licu, bez da uopće i koristite korektor.
 
eyesU smjeru kazaljke na satu: Paula's Choice Soft Cream korektor (138 kn), Art Deco Camouflage Cream (49 kn), Nars Radiant Creamy korektor (170 kn), L'oreal Touche Magique (80 kn), MAC Select Cover Up (130 kn).

Koristite prst za nanošenje.
Premda je uputno koristiti prst za nanošenje korektora ispod očiju, isto ne možemo preporučiti za prekrivanje prištića. Dobar kistić će pokriti svaku, pa i najmanju udubinu, a za sjajnu aplikaciju proizvoda trebat će vam vrlo precizan kistić za korektor. Ako ga nemate, a želite isprobati ovu tehniku, dobar trik je i korištenje čistog i mekanog kistića za nanošenje ruža.

J. S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 03.03.2015. u 09:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p