MAKE UP

Od inspirativne avangarde do potpune prirodnosti

Beauty report četvrte večeri Perwoll FASHION.HR-a
-->

Četvrte večeri Perwoll FASHION.HR-a, frizerski i make up stručnjaci okupljeni u timovima Kevin.Murphy Hrvatska i Illamasqua Hrvatska uređivali su modele za ukupno šest revija, kreirajući raznolike lookove, koji su se kretali od avangarde, preko ženstvenosti, pa sve do potpune prirodnosti.

Večer je sa stilom otvorila Branka Donassy, koja je osim odjeće također izradila cijeli koncept frizura i make upa. Budući da je njena ovogodišnja kolekcija sva u mjehurićima, tako je i kosa modela pretvorena u 'mjehuriće' te su uz glavu rađeni stilizirani pužići, koji su imitirali njenu konceptualnu kolekciju.

Branka Donassy

Jednako pomaknut i prekrasan bio je i make up; budući da Branka voli geometriju i igru različitih tekstura, preko cijelog lica povučena je linija u mat bijeloj boji, na koju je lijepljen čisti pigment za postizanje vodenastog efekta. Obrve su tretirane bijelim tušem i izvučene u crtu, a ispod očiju je izvučena potpuno crna linija, debljine 2-3 milimetra. Usta su mat i u neutralnoj puder nijansi, a blagi kontur napravljen je uz pomoć vrlo decentnog, prljavo rozog rumenila.

Pavla Aleksić

Revijalnu večer nastavila je Pavla Aleksić, čiji su modeli ponijeli jednostavnu i neobaveznu frizuru. Kosa je na prednjem dijelu podignuta, a na stražnjem dijelu povezana u jedan neuredan rep, koji je pri defileu niz pistu lepršao jednako kao i Pavlina slojevita odjeća.

Frizure je pratio prozračan make up prirodnih tonova bez pretjeranih naglasaka, osim na obrvama, koje su istaknute toplom smećkasto/narančasto/crvenkastom nijansom. Na oku je napravljen samo kontur, unutrašnjost oka iscrtana je puderastom olovkom, a na trepavice je nanesen tanki sloj maskare. Vrlo nježno rumenilo zaokružilo je ovaj svjež i prozračan look.

Silvio Ivkić

Silvio Ivkić na pisti je predstavio originalne i nadasve dramatične konstrukcije za glavu, čije su šipke propletene i zašivene zajedno s kosom modela, kako se ne bi pomicale pri hodu. Druge djevojke, koje nisu nosile konstrukcije na glavi, ponijele su zanimljivu frizuru, pri kojoj je jedna strana kose maknuta s uha i vezana u čvorove, a druga je strana raspuštena, ispeglana i zaglađena.

Lica modela krasio je potpuno lutkasti make up; anulirana je boja tena te je isti posvijetljen za ton do ton i pol. Matirani ten pratila je jako definirana obrva, vrlo decentno rumenilo u funkciji kontura i izrazito glossy, intenzivno crvena usta.   


Marija Kulušić

Prirodni look, no ipak s malim pomakom u kosi, pokazala je Marija Kulušić, koja se odlučila za jednostavnu i zalizanu frizuru, skupljenu iza uha, kod koje je kosa na dnu tretirana sredstvom za takozvani wet look. Make up je pratio pročišćenost kolekcije te je bio vrlo decentan, jednostavan i svjež, bez pretjeranog naglašavanja tena podlogom. Obrve su samo začešljane, na oku je bila kontura, a usne su ostale u svojoj prirodnoj boji.

Robert Sever

Kao i mnogi segmenti njegove kolekcije, beauty look na reviji Roberta Severa bio je inspiriran filmskim vizualima, u kojima glavna protagonistica glamurozna imidža izlazi van i završava na kiši. Upravo je to bila misao vodilja za frizerske stiliste, koji su radili na chic frizuri podignuta profila i dubokog razdjeljka, sa stražnje strane vezane u razbarušenu punđicu. Muški modeli nosili su podjednako nonšalantnu, kovrčavu kosu wet looka.

I muškarci i žene nosili su potpuno sjajan make up, postignut uz pomoć Illamasqua Gleam Cream BB kreme u nijansi Aurora, Satin primera i Light Liquid foundationa, kako bi ten bio jako vodenast. Obrva nije pretjerano definirana, a na očima je svojevrsni smokey eye stil, koji je gradiran od tamno sive prema bakrenoj boji u smjeru obrve. Rumenilo je izbjegnuto, apliciran je tanki sloj maskare, a na usne je utapkan melem.

 

*Na kraju još jednog modnog maratona pod okriljem Perwoll FASHION.HR-a zahvaljujemo se timovima Kevin.Murphy Hrvatska i Illamasqua Hrvatska na njihovom doprinosu.

Kevin.Murphy tim, predvođen Katicom Topčić, okupio je sljedeće frizerske salone: Frizerski studio Mira (Drniš), frizerski salon Cookie (Zagreb), frizerski salon Frizeraj (Zagreb), frizerski salon Kuća četki (Zagreb), frizerski salon Ivana (Dubrovnik), muški frizerski salon Artu (Zagreb) i frizerski salon Angie (Makarska).

Illamasqua tim, predvođen Ivanom Bilandžijom Billy, činili su sljedeći make up artisti: Željka Juričić, Sanja Grbić, Silvio Ivkić, Željana Šimić, Lara Vrgoč, Snježana Raguž, Tamara Radinger, Mihaela Dodić, Ivana Šimunović, Ena Čavlović, Katarina Baković, Iva Milčić, Ivana Plese, Nataša i Marijana.

-->-->--> -->

 

Hana Bartolović

Photo: Jure Perišić

 

 

-->-->--> -->
Objavljeno: 20.10.2013. u 16:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p