MAKE UP

Oscar Specijal: Najbolji i najgori make up

Ana Rajić nam otkriva svoje favorite s sinoćnje dodjele nagrada Oscar

 

Dodjela Oscara je savršena prilika da na jednom mjestu vidimo sve svjetske trendove na licima naših najdražih glumica. Po viđenom možemo zaključiti kako porculanski ten te sjajna koža s zdravim izgledom i dalje  drži prednost nad nekad omiljenom preplanulošću.

Crvenim tepihom su dominirala tri look-a:

1. smokey eyes od najblažeg do najjačeg s pudrastim i nježno ružičastim usnama

2. crvene ili jarko ružičaste usne u kombinaciji sa sjenilima u bojama starog zlata i bakra   

3. prirodno i "fresh" u karamel i beige tonovima

 

U skupini sa jarkim usnama dominirale su Charlize Theron, Sandra Bullock, Cameron Diaz, Maggie Gyllenhaal i Vera Farmiga, dok su predvodnice smokey eyes-a bile Jennifer Lopez, Diane Kruger, Georgina Chapman i Kathryn Bigelow. Za prirodni tzv „nude look" su se odlučile Kate Winslet, Rachel McAdams i Meryl Streep.

 

Favoriti


Moj omiljeni look je onaj od Charlize Theron, prekrasan crvenkasti ruž i bogato sjajno kremasto sjenilo u boji starog zlata radi kojega su njene smargadne oči jos više došle do izražaja, porculanski ten, bez umjetnih trepavica, obrve skroz prirodne. Nepretenciozno, profinjeno i nadasve lijepo.

 

Jako me se dojmio i make up Sandre Bullock, koja je uz prekrasan puni raskošni rozi sa crvenom bazom ruz imala lagano iscrtane oči s crnom olovkom, malo maskare, porculanski ten i prekrasno rozo rumenilo, koje je zapravo ostavljalo dojam zdrave kože i željene svježine. Slično je izgledala i Cameron Diaz. Ovo je savršen primjer istovjetnog make up-a na dva potpuno različita lica. 

Treći look koji bih izdvojila je onaj Maggie Gyllenhaal koja je zapravo imala najhrabriju izvedbu klasičnog i finog make upa/a kakav i priliči dodjeli Oscara. Na oči je bogato naneseno sedefasto sjajno sjenilo u boji bakra dok su usne našminkane s neuobičajenom nijansom roskasto-ljubičastog ruža. Ova kombinacija rijetko kome pristaje ali uz blijedu put i njene plave oči, Maggie je ovaj look iznijela besprijekorno.  

Jedan od ljepših "smokeya" je onaj Jennifer Lopez koja je i poznata po takvom looku, samo ovaj put nije imala svoj preplanulo smeđe zlatni look u kakvom smo je navikli gledati, već je bila u malo hladnijim tonovima, od sivkaste do pudrasto frost nijanse. Ni ovaj put nije izostavila umjetne trepavice koje su lijepo nadopunile konačni make up.

Prekrasan blag i prirodan look odabir je Kate Winslet. Elegantna kako to samo ona zna, nježna i blaga, bez ijedne boje na licu, doimala se kao princeza sa predivnom sjajnom kožom i lagano izvučenim trepavicama te ružem u blagoj karamel nijansi.

 

Najveća pogreška

 


Kao najnezahvalniji look same dodjele izdvojila bih onaj Nicole Richie. Iako u ''teoriji'' to sve dobro izgleda, u ovoj prigodi je bilo pretjerano i upadljiv. Retro look pomalo inspiriran s supermodelom 60-ih godina, slavnom Twiggy bio je pretežak za mladu starletu. 

 

Zbog raskošnih haljina, asesoara, crvenog tepiha, bogate scenografije i svih ostalih segmenata, za Oscare je uvijeki najbolji izbor sklad i klasika s tek malim pomacima.

I za sam kraj moram izdvojiti prvu žensku redateljicu u povijesti koja je osvojila Oscara, a to je Kathryn Bigelow, koja je izgledala fantastično za svojih nevjerovatnih 57 godina, vitka, skladna, jako mladolika i apsolutno genijalna.

 

Ana Rajić

 

Objavljeno: 08.03.2010. u 23:02

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p