MAKE UP

5 trikova s četkicama za make up koje morate znati

Četkice mogu biti multifunkcionalan alat
kistovi za šminkanje
Č
etkice za šminkanje mogu biti velika investicija ako kupite one višeg cjenovnog ranga, ali mogu biti zaista isplative i to višestruko. Od njih možete napraviti multifunkcionalne alate, samo je važno da budete kreativni, a kako bi vam uštedjeli vrijeme pronašli smo pet trikova uz koje ćete svoje kistove moći koristiti na više načina.

Maske nanosite kistom

Četkice za tekući puder mogu odlično poslužiti za nanošenje maski za lice. I same znate koliko neuredno zna biti kada masku nanosite prstima i teško je izbjeći područja oko očiju pa će plosnati kistovi koji se inače koriste za nanošenje pudera odlično poslužiti da precizno i jednolično nanesete masku bez suvišnog nereda. 

kistovi za šminkanje

Transformirajte kistove ukosnicama 

Ako imate veliki pahuljasti kist, a baš u kolekciji nemate onaj za konturiranje, prvi će uz ukosnicu postati drugi. Pri korijenu kista stavite jednu ukosnicu, a po potrebi možete i dvije. Instantno će široki mekani kist postati alat za konturiranje jer će dobiti širinu i bit će uzak. Naravno nemojte ostaviti ukosnicu da dugo stoji na kistu jer bi ga to moglo deformirati.

Sušite kistove uz pomoć gumica

Iako možda mislite kako ne treba raditi nauku oko pranja četkica za šminku, ako ste u njih uložili trebate ih i pravilno održavati. Vjerojatno vam se barem jednom dogodilo da ste četkicu sušili i okrenuli naopako te se malo deformirala. Ako to želite izbjeći pomoći će vam najobičnije gumice za kućanstvo. Nakon što ste oprali četkice, one koje su veće i za koje postoji opasnost da bi se mogle deformirati jednostavno skupite u gumicu. Nemojte previše stegnuti dlake kako bi ipak dozvolili da zrak uđe i osuši ih. 

kistovi za šminkanje

Dršku četkice koristite za konturiranje

Ako niste make up ekspert možda vam je ponekad teško pronaći pravo mjesto na koje trebate nanijeti proizvod za konturiranje, ali najdulja četkica koju posjedujete može vam biti od velike pomoći. Stavite dršku četkice u najudubljeniji dio vaših obraza i tako ćete dobiti savršenu liniju za konturiranje.

kistovi za šminkanje

Počešljajte neposlušne dlake

Znate za one neposlušne dlačice koje vam strše iz kose i živciraju vas? Njih vrlo lako možete zagladiti s četkicom za obrve koja izgleda kao ona za maskaru. S obzirom na to da su takve četkice tvrde i grube, jako će dobro zagladiti neposlušne dlake, a neće vam pokvariti frizuru kao što bi obična četka napravila. Nakon što ih zagladite, slobodno taj dio malo našpricajte lakom za kosu.

T.K.
Foto: Getty Images, Pexels, Unsplash
Objavljeno: 01.03.2017. u 16:08

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p