MAKE UP

Ova dva pudera trebala bi biti dio vaše make up rutine!

Za najdugotraniji make up look
puderi za fiksiranje
A
ko se šminkate svaki dan, sigurno težite tome da vam look i na kraju dana bude jednak, a postojanost se postiže uz određene vrste pudera koji se moraju nalaziti u vašoj torbici. Velika je razlika između setting i finish pudera, a evo kada ih i kako koristiti. 

Setting puder

Niti finishing niti setting puder nisu nikakva novost, ali možda jednostavno niste znali koji je kakav i za što se koristi. Sigurno ste se već susreli s njima ili ga možda i imate kod kuće, ali nije loše ponoviti da su translucent puderi odlični za setting make upa. Oni zaključavaju make up, osiguravajući mu dugotrajnost te matiraju ten i sprječavaju da se zamastite. Takve vrste pudera daju baršunasti izgled i omogućavaju vam da lakše nanesete rumenilo ili bronzer. Najbolji puderi za setting su oni u prahu jer vam neće zacementirati izgled make upa

puderi za fiksiranje
Setting pudere najbolje je koristiti štedljivo, ne zbog novaca nego zbog toga što s njima lako možete pretjerati. Savršena aplikacija započinje širokim mekanim kistom koji lagano umočite u puder i otresite višak s kista, zatim lagano umasirajte puder u lice kružnim pokretima. Prstima pipnite lice, ako je i dalje malo ljepljivo znači da vam treba još malo pudera. 

puderi za fiksiranje

Finishing puder

Kao što mu ime i govori finishing puder je zadnji korak u make up rutini i ne smije ga se miješati sa setting verzijom. Takvi puderi su nešto posebno za kraj svakog make up looka. Kada je make up potpuno gotov, morate mu dati decentan sjaj. Za razliku od setting pudera koji je proziran i nevidljiv, finishing puderi imaju boju i zapravo daju taj završni sjaj i ispravljaju sitne nedostatke. Izaberite nijansu pudera najsličniju vašoj koži i nanesite puder na cijelo lice. Ako želite lijep sjaj, izaberite nijansu malo svjetliju od vašeg tena i nanesite na vrhove jagodica i sredinu nosa. 

puderi za fiksiranje

Kada koristiti setting, a kada finishing puder?

Glavna razlika između ova dva pudera je što setting verzija drži vaš make up na mjestu, dok finishing služi za usavršavanje tena. Ponekad setting puder može izblijediti make up i isprati boje pa će finishing ponovno dati boju i sjaj. Trebate li oba dvije verzije? Ne nužno, ali ako želite potpun i dugotrajan make up sa zdravim sjajem posegnite za oba dvije verzije. Ako želite multipraktičan proizvod koristite samo finishing puder jer on u principu može obaviti i svoju zadaću i zadaću setting verzije, ali ne toliko učinkovito.

T.K.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 14.12.2016. u 10:58

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p