MAKE UP

Ovo proizvode morate izbaciti iz svoje kozmetičke torbice ove godine

Stručnjaci preporučaju što izbaciti iz rutine
kozmetička torbica
B
udite iskreni i priznajte koliko proizvoda iz svoje torbice niste koristili mjesecima, sigurno ih je barem nekoliko i ako za njima niste posegnuti zaista vam niti ne trebaju. Osim takvih proizvoda postoje i oni koje bi također trebali odbaciti u novoj godini prema mišljenju beauty eksperta. Pet make up artista i specijalista za kožu slavnih žena poput Anne Wintour, Christy Turlington i Naomi Campbell otkrili su koje proizvode bi oni ove godine izbacili iz vaših kozmetičkih torbica.

Pogledajte u svoju torbicu i vidjet ćete više od nekoliko proizvoda koji se u njoj nalaze, a nametnuli su vam ih beauty trendovi koji se toliko brzo mijenjaju da proizvod niste stigli potrošiti niti do pola, a već ste ih prestali koristiti. Početak godine idealan je za čišćenje torbice i odbacivanje nepotrebnih stvari.

kozmetička torbica

Pojedinačne noćne i dnevne kreme

Joanna Czech, specijalistica za njegu kože, kaže kako nije ljubiteljica odvojenih proizvoda za noćnu i dnevnu njegu lica. Kaže kako ona preporučuje koristiti jedan proizvod i za jutro i za večer, samo što bi bilo dobro da zimi posegnete za hranjivijom verzijom zbog veće mogućnosti isušivanja kože, a ljeti za onim proizvodima koji sadrže zaštitni faktor.

Šampon i regenerator 2 u 1

Maisha Oliver, celebrity frizerka kaže kako odmah morate baciti proizvod koji je šampon i regenerator u jednom jer on niti dobro opere kosu niti je regenerira. Kaže da kosa nakon tog proizvoda izgleda polumasno i mlitavo te nikada nema volumen niti sjaj. Svakako odaberite odvojene proizvode koji odgovaraju vašem tipu kose i već nakon prvih nekoliko pranja primijetit ćete razliku.

kozmetička torbica

Uređaju za čišćenje lica

Jessica Wu, dermatologinja nije protivnica popularnih soničnih i električnih četkica za čišćenje lica, ali kaže kako je imala pacijente koji su ih koristili predugo bez mijenjanja četki ili čišćenja te su dobili osipe i infekcije pa kaže da je nova godina idealno razdoblje za promjenu četkice. Ako vam je skupo uložiti u novi nastavak za vaš uređaj za čišćenje lica, uvijek možete posegnuti za pamučnim krpicama ili rukavicama koje može kupiti u drogeriji, a odlične su za skidanje make upa i možete ih i kuhati pa su higijenskije od četkica.

Highlighter u prahu

Michael Anthony, make up artist smatra kako bi ove godine svi trebali odbaciti highlightere u prahu i zamijeniti ih onima u kremastoj verziji. Kaže kako je to isključivo zato što su praškasti teški za izblendati ako ste amater. Priznaje da se nagledao zaista različitih lookova s jako loše nanesenim highlighterom pa svima koji baš i nisu eksperti u šminkanju savjetuje kremaste verzije koje nisu toliko pigmentirane i lako se blendaju.

kozmetička torbica

Nude i smeđi ruževi

Melissa Murdick, make up artistica, kaže kako joj je dosta izgleda mrtvih djevojaka koje imaju nude i smećkaste nijanse ruževa koje im nikako ne idu uz ton kože, a bile su pravi hit prošle godine. Priznaje da žudi za jarkim i vedrijim nijansama i ove neutralne želi da svi izbace iz torbica. Ako ne volite različite boje ruževa, Melissa savjetuje da barem posegnete za klasičnom crvenom nijansom koja stoji svima.

T.K.
Foto: Getty Images

Objavljeno: 20.01.2017. u 12:35

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p