MAKE UP

Ovo su najbolje CC kreme na tržištu

Koju biste vi odabrali za sebe?
skin  
CC kreme nisu dugo na tržištu kozmetičkih poslastica, no moramo priznati da, otkad su prvi primjerci kreirani i pušteni na tržište, od njih se ne možemo odvojiti. Lakoća hidratantne kreme i prekrivna moć pudera stopljeni su u jednom proizvodu koji tako postaje nezaobilazni dio svake kozmetičke torbice.

Pitate se koja je razlika između BB i CC krema? Otkad su, nakon BB (beauty balm) krema, tržište preplavile i CC (color control) kreme, mnoge od nas su ostale zbunjene ovim pitanjem. Odmah ćemo vam objasniti da razlike nema, osim u prekrivnoj moći proizvoda. Naime, CC kreme su uglavnom malo gušće i teksturom sličnije klasičnom puderu, te nude bolje prekrivanje od BB krema koje su idealne za djevojke s gotovo savršenim tenom i kojima treba tek lagano ujednačavanje boje.
 
skin
Stvar je u vašoj osobnoj preferenciji. Naime, i BB i CC kreme uglavnom su dizajnirane tako da vašu kožu opskrbljuju s potrebnim emolijensima i antioksidansima, te su u tome smislu superiorne običnom puderu koji ima striktno kozmetičku funkciju. Naravno, na tržištu postoje i bolji i lošiji primjerci CC krema, a mi vam donosimo naše favorite. Prilikom biranja kriteriji su nam bili da obiluju antioksidativnim ili njegujućim svojstvima čime mogu zamijeniti dnevnu kremu, da imaju određenu razinu fotozaštitnih svojstava, tj. zaštitni faktor, da lijepo “sjedaju” na kožu i da djeluju gotovo neprimjetno na njoj, odnosno da ne daju efekt maske na licu. Je li se vaš favorit našao na našoj top listi CC krema?

J.S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 16.06.2015. u 11:49

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p