MAKE UP

Ovo su najveće ljetne make up pogreške

Zasigurno radite barem jednu od njih!
Ljetne make up greške 
Obožavamo ljeto! No, koliko god voljeli vruće temperature, sunce i more, prave beauty ljubiteljice ga potajice i ne preferiraju jer je najteže postići dobar i postojan ljetni make up. Pogreške koje možda ti inače nisu ili se toliko ne uočavaju, tijekom ljeta odmah se vide. Donosimo popis najčešćih make up pogreški od kojih ste neke barem jednom napravili!

1. Koristite primer sa silikonom
Primeru su poznati kao vodeći pomagači koji garantiraju dužu trajnost make upa, no ako su bazirani na silikonu, osušit će se i začepiti vaše pore. Preferirajte primere na vodenoj bazi, vaša koža će biti hidratizirana. 

2. Usklađujete sjenilo za oči s odjevnim komadima
Ovo je definitivno jedna od najvećih pogreški koju možete raditi, bez obzira na godišnja doba. No, kako ljeti najčešće nosimo jarke i upečatljive boje, brojne žene usklađuju sjenilo sa stylingom. Odmah prestanite!

3. Koristite istu nijansu pudera
Imajte na umu, sunčali se ili ne, boja kože vašeg lica se ljeti mijenja, stoga sukladno s tim trebate nabaviti tamniju nijansu svog pudera ili BB/CC kreme. 

Ljetne make up greške
4. Ne koristite ispravnu nijansu bronzera
Bronzer je bez konkurencije najpopularniji ljetni proizvod. Prilikom kupnje bronzera birajte onu nijansu koja je najsličnija vašoj prirodnoj preplanuloj puti.

5. Koristite pudere s bronzer efektom
Puder koji u sebi sadržavaju sjajne čestice koje stvaraju osunčani efekt postali su popularni posljednjih sezona. No, pripazite prilikom njihovog korištenja – pretjerivanje s bronzer efektom nije poželjno. Uz to takvi puder su zbog svog sastava suši i mogu zbog toga dodatno isušiti vašu kožu, što svakako ljetni ne želite.

6. Koristite previše podloge
Ljeti odmorite svoju kožu i izbjegavajte slojeve i slojeve pudera. Začepit ćete pore, a podloga, koliko god je fiksirali, zbog visokih temperatura će se početi u jednom trenutku topiti.

M.D.
Foto: Getty Images, Instagram
Objavljeno: 19.08.2016. u 14:44

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p