MAKE UP

Pedikura u pet koraka

Krajnje je vrijeme za brigu o stopalima!

S dolaskom ljetnih vrućina dolaze nam i sandalice, japanke, natikače, gladijatorice, rimljanke, a skupa s njima na vidjelo izlaze i naša stopala. Da bi izbjegli odustajanje od sandala u zadnji čas zbog grubih peta i neurednih noktiju, pokušajte se sami pedikirati u četiri koraka.


1. Kupka- namačite stopala u toploj vodi desetak minuta da bi ih osvježili i omekšali tvrde dijelove. Za dodatno omekšavanje isprobajte samozagrijavajuću kremu, npr Essence Thermo Pedicure (25 kn)
2. Piling- najviše pažnje posvetite rubnim dijelovima stopala, malim prstima i petama jer su tamo zadebljanja najčešća. Isprobajte Sephora Super Foot Scrub s esencijalnim uljima i antiperspirant efektom.
3. Odstranjivanje tvrde kože i rezanje noktiju- kad odstranjujete kožu s peta potrebno je odabrati kamen plovućac ili rašpicu koja nije pregruba. Isto tako, treba izbjegavati invazivno struganje, jer koža može postati još deblja. Dovoljno nježan je Scholl kamen za pete na praktičnoj dršci. Nokte režite grickalicom i pazite da ih ne odrežete previše jer može biti bolno.
4. Krema- Svaku večer prije spavanja namažite noge kremom. Tako ih održavate mekima, a i sprečavate nastanak grube kože, zanoktica i drugih nepoželjnih simptoma suhih stopala. Isprobajte Neutrogeninu kremu za stopala s mirisom mentola (40 kn).
5. Lakiranje- nokte prije lakiranja odmastite acetonom. Ako koristite tamnije lakove, najprije nanesite bazni lak kako bi izbjegli žutilo. Po gradu nosite jarke boje, ali na paži radije koristite nude lakove, jer se lak lakše ošteti od pijeska i kamenja, a na njima se to ne vidi toliko koliko na jarkim lakovima.

 

(Borina Kopčić)

Objavljeno: 18.07.2009. u 00:42

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p