MAKE UP

Pletenice kao dreadlocksi na trećoj večeri BIPA FASHION.HR-a

Odlične frizure i make up na šest revija dizajnera

Na trećoj večeri BIPA FASHION.HR-a održanoj jučer, 17. ožujka, inovativne dizajne iz svijeta mode prezentiralo je čak šest dizajnera: Obekei, Hedra design, Gala Vrbanić, AnaBo, Amân i Coded Edge.

Večer je obilovala zanimljivim make up i beauty uradcima. Neki lookovi bili su inspirirani David Bowijem, dok su neki bili šljokičavi. Pletenice, koje su trenutačno izuzetno u trendu, napravljene su poput dreadlocksa, a kako su dizajneri kreirali lookove u dogovoru s vodećim stručnjacima beauty industrije, Sašom Jokovićem i Katicom Topčić, pročitajte u nastavku.


Kod Hedra design by Ana Jagić frizura Katica se poigrala šiškama koje je osmislio Kevin Murphy. Frizure su bile jako zanimljive jer su djevojkama pretvorile duge kose u potpuno kratke sa šiškama. Svih 10 modela imali su različite boje šiški i to je na pisti bilo pravo osvježenje. Što se make up-a tiče, djevojke su imale jako taman ruž i sjaj na očima koje su bile lagano konturirane i s puno maskare.


"Obekei modeli imali su tri vrste frizura, razigrane i namijenjene mlađoj populaciji. Pletenice koje pletemo od iza prema naprijed, a naprijed ih puštamo kao dreadlockse, zatim konjski rep za hip hop kombinacije i treće su bile skroz ravne frizure s kapama", rekla je Katica, a Saša je dodao kako je najupečatljiviji dio make up-a bio crni ruž i puno maskare na lagano konturiranim očima.

Modeli dizajnerice Amân prošetali su novi look Kevin Murphya, koji je osmišljen za Fashion week u Melbourneu. Kosa se zagladi prema stražnjem dijelu glave, a ispod kose se isplete pletenica koja postaje ukosnica od kose. Ova frizura elegantnošću se odlično uklopila u Amân kreacije. Make up je bio neutralan na licu s naglašenim obrvama i debelim crnim tušem na kapcima.

  

Coded Edge frizure bile su jednostavne, ravne i glatkih tekstura i potpuno su se uklopile u kreacije dizajnerskog dvojca. Make up je bio dramatičan i upadljiv s crnom razmazanom olovkom unutar oka i s crnim šljokicama posutim ispod oka. Gornji kapci bili su sjajni s laganim konturama.


Ana.Bo by Ana Bogdan frizure i make up, kao i kolekcija bile su inspirirane Davidom Bowijem pa je tako kosa bila natapirana pri korijenu i zalizana prema natrag. Obrve su napravljene odozdola, a usne su naglašeno ružičaste dok su oči bile intenzivno plave u Bowie stilu.

 
Tanja Friš
Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 18.03.2016. u 12:54

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p