MAKE UP

Pletenice za sve tipove kose

5 novih načina kako ih isplesti

Volite pletenice, ali niste sigurne kakav stil je trenutno in? Uvijek možete isprobati dobru, staru riblju kost, no ako tražite nešto modernije i otkačenije, mi vam donosimo 5 kreativnih ideja koje vrijedi isprobati. Pletenice su odlična ideja za neformalna, ali i formalna događanja, stoga, ukoliko same niste sklone izradi vlastite frizure, zadatak možete povjeriti svom frizeru, uz sliku pletenice kakvu želite.


Obrnuta pletenica
Prije nekoliko godina, Lauren Conrad među prvima je isfurala pletenicu uz prednji rub kose. Malu modifikaciju ovog stila nedavno je predstavila Jessica Stam na jednom događanju, na kojem se pojavila blago valovite kose, a inače jednostavnu frizuru savršeno je nadopunila sprijeda ispletena pletenica.


Riblja kost u duginim bojama
Pletenica sa strane vrlo je moderna, a kada ju kombinirate sa sveprisutnom ribljom kosti, prošaranom raznobojnim pramenovima, dobili ste pravu statement frizuru kojoj nitko neće moći odoljeti. Ukoliko ne želite obojati kosu, ovaj stil možete postići maskarom za kosu u boji ili ekstenzijama na kopčice, koje ćete poslije lako skinuti.


Zarolana pletenica

Avangardna varijanta pletenice bila bi ona koju je Eve pokazala na nedavnoj dodjeli BET Awards. Jednostavnu pletenicu sa strane savršeno je nadogradila "rolica" na glavi, koja je potom spojena s pletenicom.


Boho pletenica

Pletenice u stilu mljekarice već su neko vrijeme popularne, no delikatnija varijanta ovog stila viđena je na Nikki Reed i moramo priznati da djeluje prilično chic. Od pramena kose ispletena je tanka, diskretna pletenica, a ostatak kose nisko je povezan u opuštenu chignon punđicu za šarmantni boho učinak.


Voluminozna pletenica
Freida Pinto nedavno je za jedan event isfurala nježno razbarušenu pletenicu složenu s unutarnje strane. Kako bi ponovno stvorile ovaj neočekivani stil, jednostavno uvijte kosu širokim uvijačem, zatim raspustite, ostavite nekoliko pramenova koji će uokiviriti lice po strani, a ostatak ispletite u labavu, široku pletenicu.


H.B.
Photo: Bellasugar

Objavljeno: 17.08.2011. u 18:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p