MAKE UP

Pogreške koje radite s tamnim ružem za usne

Kako da vam hit boja jeseni bude postojana
tamni ruž

Iako se u beauty svijetu pravila sve manje poštuju, tamne nijanse ruževa ipak su zastupljenije u jesen i zimu. Ako ste preskakali tamnije nijanse ruževa zbog straha od razmazivanja, ove jeseni možete ih nositi svaki dan jer uz ove trikove stajat će vam na usnama cijeli dan.

Tamni ruževi daju poseban i elegantan izgled svakom looku, ali tko god ih nosi zna koliko su nezgodni kada se razmažu i prijeđu liniju usnica. Ako ih do sada još niste nosili, ove jeseni je prava prilika za to. Prva pogreška koju možete napraviti s tamnim ružem je odabrati pogrešnu nijansu. Najdelikatnije je onima sa svjetlom puti jer nijansa ne bi trebala biti previše tamna, odnosno ne bi smjela biti previše bordo ili mahagonij boje.

tamni ruž
Svjetlopute dame trebale bi tražiti nijanse koje u sebi sadrže primjese toplih tonova, poput boje maline. Na svjetlom tenu i podloga je izuzetno važna jer bi trebala biti ujednačena i nikako ne svjetlija od prirodne puti, a rumenilo i blage konture ne bi smjele odskakati. One maslinastog tena mogu koristiti tamni ruž koji u sebi ima crvenkastog pigmenta dok dame sa zlaćanim podtonom imaju veliku prednost jer mogu odabrati bilo koju nijansu tamnog ruža.

Druga greška koju radite je sam izbor ruža. Ako odaberete sjajnu nijansu, nemojte se čuditi ako vam se razmaže i razlije jer glossy teksture lako skliznu s usana bez obzira na to što ste stavili kao podlogu. Birajte mat i polu mat nijanse, a najbolji izbor su tekući ruževi.

tamni ruž
Greška koju također radite, a možda je niste ni svjesni je izostanak pripreme usana. Priprema je vrlo važna jer ako su vam usnice jako suhe, ruž vam se može uvući u borice na usnama i to će izgledati jako ružno. Pripremite usnice pilingom i stavite hidratantni balzam barem pola sata prije nanošenja ruža jer ako će vam usnice biti premasne od balzama, on može lako skliznuti s njih nakon nekoliko minuta. Najbolje bi bilo da nakon pola sata, lagano maramicom uklonite višak balzama i zatim krenete s nanošenjem ruža

tamni ruž
Još jedna greška koju radite događa se kod aplikacije tamnih ruževa. Važno je najprije usne obrubiti olovkom za usne i njom popuniti cijele usnice i zatim nanijeti ruž. Tako će on biti dugotrajniji i neće se razlijevati u borice oko usana. Ako želite dodatnu preciznost, ruž možete nanositi tankom četkicom za ruž. Posljednji korak koji sigurno preskačete je obrubljivanje cijelih usana korektorom. Ovaj korak dodatno će zaokružiti usne i osigurati ruž od razlijevanja. Ako želite dodatno fiksirati ruž, prislonite maramicu na usne i kroz nju kistom nanesite puder za fiksiranje.

T.K.
Foto: Getty Images i Pinterest
Objavljeno: 21.09.2016. u 13:15

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p