MAKE UP

Povijest esencijalnih ulja

Otkriva Lea Svetec Žanić, L’Oréal Professionnel edukator

Drage naše,

Osvrnemo li se malo uokolo već smo sigurno na tržištu uočile esencijalna ulja u raznim ponudama. Mnoge od nas pomisle kako je ovaj trend zahvatio sve i odjednom smo 'zatrpani' tisućama ulja za kosu, tijelo i ljekovite svrhe, te najčešće pomislimo da nam se opet prodaje TREND!

No, napokon, ako i jest tako, moram naglasiti da u ovoj ponudi nastupa vrlo zdrav trend! Kada govorimo o uljima, osvrnimo se daleko u prošlost, kada su se esencijalna ulja radila iz raznih plodova i biljaka koje je rađala majka priroda. U to davno doba nisu postojali umjetni načini liječenja i njege. Prvi podaci o esencijalnim uljima datiraju iz antičkih vremena u kojima su stari Egipćani i Rimljani koristili ulja prvenstveno u medicinske svrhe, ali i kako bi poboljšali svoje raspoloženje. 

Prije 5000 godina žene su također radile uljne pripravke za njegu svoje kose kojoj su na taj način isticale sjaj i raskoš. Upotreba ulja pokazala se tada kao dobra vrsta dezificijensa za prostore u kojima su obitavali,  a primjenu ulja su proširili u svrhu liječenja raznih opeklina, rana, glavobolje i mnogih drugih tegoba. Nakon Egipćana i Rimljana, ulje je stiglo i na područje  Europe, te je započelo širenje te blagotvorne esencije iz koje se kasnije razvija aromaterapija, o kojoj danas znamo mnogo i česte smo korisnice iste.

Danas, esencijalna ulja imamo i u L'Oréal Professionnel liniji proizvoda Mythic Oil. Originalni Mythic Oil sada je upotpunjen s još trima dragocjenim uljima koja ispunjavaju želje i individualne potrebe svih žena. Za sve tipove kose, od tanke, obojene do neukrotive, nove formule rađene po mjeri inspirirane su legendarnim Orijentom, starim receptima prilagođenih modernim ukusima zahvaljujući izboru, najfinijih i najčišćih ulja.

MYTHIC OIL IDEALNO ZA SVE TIPOVE KOSE

Mythic Oil ulje, inspirirano Dalekim istokom,  pruža njegu i hranjenje za blistavu i podatnu kosu.

Njegova tajna: ULJE AVOKADA bogato vitaminima A, B1, B2, D  te masnim omega kiselinama za intenzivno hranjenje i sjaj . ULJE KOŠTICA GROŽĐA poznato po svojim hranjivim svojstvima. Visoka koncentracija masnih kiselina i linolenske kiseline, snažnog antioksidansa.

MYTHIC OIL MLIJEKO IDEALNO ZA TANKU DO NORMALNU KOSU

Mlijeko u spreju, inspirirano tretmanima ljepote starog Egipta,  bogato je proteinima te jača i očvršćuje  kosu.

Njegova tajna: ROYALACTIN  deriviran iz matične mliječi, bogat antioksidansima i B-kompleks vitaminima. ULJE PASIFLORE bogato vitaminom C, kalcijem i fosforom. Ovo lagano ulje nudi duboko hranjenje.

MYTHIC OIL ULJE ZA SJAJ OBOJENE KOSE IDEALNO ZA OBOJENU KOSU

Formula inspirirana tretmanima naših predaka pruža kosi nevjerojatan sjaj.

Njegova tajna: ULJE LANA koje sadrži visoku koncentraciju esencijalnih masnih kiselina obavija vlakno kose za jaču blistavost, zaštitu i sjaj. ULJE BRUSNICE specijalan spoj pruža blistav sjaj i zaštitu.

Snažan antioksidans hranjivih svojstava hrani kosu za blistavi glamur.

MYTHIC OIL BOGATO ULJE  IDEALNO ZA SUHU I NEUKROTIVU KOSU

Bogata, luksuzna tekstura inspirirana tajnama Orijenta, pruža neposrednu kontrolu kovrčave i neukrotive kose.

Njegova tajna: ULJE RIŽINIH MEKINJA duboko hrani i puni neukrotivu kosu te joj vraća zaglađenost.  ULJE ARGANA bogato vitaminom E i esencijalnim masnim kiselinama, duboko hrani neukrotivu kosu.

Stoga , sigurna sam da ćete naći idealnu esenciju za svoj tip kose i osjećati se sjajno i raskošno!

 

*Svi proizvodi i usluge L'Oréal Professionnel dostupni su samo u vodećim frizerskim salonima

FACEBOOK PAGE L'ORÉAL PROFESSIONNEL HRVATSKA:  www.facebook.com/lorealpro.hr

FACEBOOK PAGE INOA HRVATSKA:  www.facebook.com/INOA.hr

 

Objavljeno: 20.11.2012. u 10:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p