MAKE UP

Povratak u osamdesete!

5 pravila za nošenje neonskog make up-a

Jastučići na ramenima, dimije, divlje kovrče ukroćene trakama za kosu, ogroman plastični nakit... sve je to bilo in u osamdesetima. A i danas je ponovo moderno, zajedno s neonskim make upom! Neonske boje make upa ponovno su prisutne na pistama i modnim editorijalima, ali kako ih nositi u stvarnom životu? Plavo sjenilo, zeleni liner, pink rumenilo, fuksija ruž i narančasti lak vam zvuče pretjerano? Pa... i jest pretjerano, ali to ne mora značiti da se u potpunosti morate odreći ovog trenda. Evo nekih pravila koja će vam olakšati snalaženje u neonskom svijetu!


1. Nikad ne usklađujte boju odjeće i boju make up-a! Plavo sjenilo i plava haljina dobro izgledaju na modnoj pisti, ali u stvarnom životu bolje izgledaju plava haljina i jarko crveni ili ružičasti ruž.


2. Nikad ne ističite sve dijelove lica odjednom! Ovo pravilo treba vrijediti i inače, ali s neonskim bojama pogotovo dolazi do izričaja. Nosite samo zeleno sjenilo, samo narančasti ruž ili samo fuksija rumenilo! Iznimka od ovog pravila su jarke boje lakova za nokte koje mogu egzistirati samostalno.


3. Kad smo već kod lakova... lakovi jarkih boja ultimativni su hit ovog ljeta, ali pripazite s odabirom nijansi! Na godišnjem si dajte oduška i nalakirajte svaki nokat drugom bojom ako želite, ali na poslu nosite isključivo nude nijanse ili tonove crvene. Jarko crvena je klasična nijansa laka koju toleriraju na većini radnih mjesta, a ružičasta i narančasta također spadaju u tu koloritnu skupinu i vjerojatno zbog njih nećete imati problema. S druge strane zeleni, plavi ili žuti lak mogu djelovati neozbiljno, pa ih ostavite za more.


4. Jarko rumenilo zahtijeva veliku stručnost u nanošenju jer postoji opasnost da završite s velikim klaunovskim krugovima posred lica. Ako niste sigurni da možete dozirati količinu, zaobiđite ga ili vježbajte. Za nanošenje rumenila najvažniji je kist kojim morate izblendati prijelaze.


5. Još uvijek niste sigurni kako se šminkati jarkim nijansama? Igrajte na kartu pomaknutog, ali ne i totalnog looka. Tirkizna linija tušem uvijek može proći, baš kao i jarki ruž uz decentni ostatak lica. Nosite samo ono što vam se sviđa. Ako stojite pred ogledalom i razmišljate jeste li pretjerali, vjerojatno jeste!

 

(Borina Kopčić)

Objavljeno: 26.06.2009. u 16:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p