MAKE UP

Prepoznajte organske proizvode

Naučite što znače sitna slova
 
Organska kozmetika sve je više prisutna i dobro došla. Brendovi se bore za predznak prirodno, crne liste brendova koji testiraju na životinjama su se zadnjih godina drastično smanjile. Ne znam čini li se vama kao i nama, ali sve nam je teže odabrati prirodno.

Organska kozmetika zaista je cijenjena, jer tu zaista znamo sastav. Sigurno se pitate zašto odabrati nju, a ne nešto kemijsko? Uvijek se vodite mislima: to ulazi u mene, u moju krv. Posebno je važna ta misao ukoliko planirate trudnoću ili ste majka koja doji, jer preko vas sve ide vašem djetetu. No kako odabrati nešto zaista prirodno?
 
Izbjegavajte proizvode na kojima među sastojcima piše PEG, silikoni, mineralna ulja, parafin, natrij lauret sulfat, izododekan, izoheksana - kao i sastojke čije ime završava na ETH. Ako proizvod sadrži bilo koji od ovih sastojaka, neće biti organski i neće dobiti certifikat.
 
Organski se odnosi na proizvode iz certificirane organske poljoprivrede - kao što su hladno prešana ulja sjemenki, prirodni maslaci, eterična ulja, med, pčelinji vosak i ljekovito bilje. Jedan od sigurnih uvjeta da je proizvod organski je ECO CERT certifikat koji mora biti vidljivo naznačen na ambalaži.

Prirodni proizvodi, za razliku od kemijskih neće brzo djelovati na vaše tijelo i izgled, dapače, proces je znatno sporiji, ali vjeruje se da su zato rezultati dugotrajniji.
 
Ana Jerneić
Objavljeno: 28.09.2014. u 16:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p