MAKE UP

Proizvodi koje ne smijete gomilati u svojoj kozmetičkoj torbici

Čišćenje kozmetičke torbice
čišćenje kozmetičke torbice
I
ako i sami uživamo u čarima kolekcionarstva kozmetike, svjesni smo da to ponekad može biti loše, koliko zbog budžeta, toliko i zbog prevelike količine make upa koji nam zaista nije potreban. Neke proizvode slobodno možete gomilati jer se neće tako lako pokvariti, ali ima i onih koje bi trebali imati samo u jednom primjerku.

Povremeno čišćenje kozmetičke kolekcije može biti iscjeljujuće iskustvo, koliko za vaš prostor, toliko i za vaš um jer i sami znate kako se dobro osjećate kada nešto očistite i riješite se viškova. Ne tjeramo vas naravno da svedete svoju kolekciju na osnove osnova, ali neke stvari nema smisla gomilati jer ih ne možete potrošiti tolikom brzinom koliko će se one brzo pokvariti. Stoga, hrabro prionite čišćenju i pobacajte višak ovih proizvoda. 

Tekući puderi

Kod tekućih pudera najveći je problem higijena. Ako imate primjerke koji nemaju pumpicu, njih prve potrošite ili bacite jer su oni najopasniji. U takve pudere najlakše mogu ući bakterije, dok one s pumpicom možete imati od šest do 12 mjeseci, primjerke s pipetom ili kistićem probajte potrošiti u roku od tri mjeseca. Puder je nešto što zaista ne možete koristiti u velikim količinama jer je jedan sloj dnevno sasvim dovoljan pa stoga nema potrebe gomilati više od dva primjerka. Jedan neka vam bude laganije teksture za dan, a drugi malo intenzivniji za noć, a svih ostalih se riješite.

čišćenje kozmetičke torbice

Palete sjenila

Palete sjenila jedan su od omiljenih proizvoda koje sakupljaju kolekcionarke kozmetike i neke od njih imaju toliko primjeraka da bi mogle otvoriti svoje vlastite trgovine. Ako ste i vi jedna od ljubiteljica paleti sjenila, priznajte same sebi da ne koristite baš sve redovno i da vam ipak ne treba devet istih nude paleta. Iako sjenila mogu trajati godinama jer su praškastog sastava i teško se kvare, ipak vam ne treba ogroman broj paleti i jednostavno pokušajte racionalno sagledati situaciju i ostavite top pet koje najviše koristite. Postoje i palete u koje možete umetati svoje nijanse pa u jednu takvu personaliziranu, možete staviti omiljena sjenila iz više različitih paleta. Tako ćete uštedjeti prostor i bit će vam praktičnije uvijek posezati za samo jednim proizvodom.

Tuševi za oči

Koliko linija tušem možete povući na jednom oku? Samo jednu, a to vam govori kako vam definitivno ne treba pet crnih tuševa jer čim otvorite proizvod, on se počne sušiti i što će vam onda pet osušenih tuševa? Radije imajte dva crna provjerena primjerka koje ćete potrošiti do kraja i nekoliko drugih nijansi, ako volite tuševe u boji. Tako vam se neće dogoditi da morate baciti gotovo nekorišten, ali sasušen proizvod.

čišćenje kozmetičke torbice

Maskare

S maskarom je slična situacija kao i s tuševima, čim ih otvorite one se počnu sušiti. Osim što se mogu osušiti i postati neupotrebljive, dugo otvorene maskare mogu biti i opasne za zdravlje očiju jer se u njima mogu nagomilati bakterije. Uvijek imajte samo jednu otvorenu maskaru jer vam više od toga zaista ne treba, a maskare starije od tri mjeseca odmah bacite.

čišćenje kozmetičke torbice

Olovke za usnice

Vjerojatno kao i svaka zaljubIjenica u kozmetiku posjedujete više od nekoliko primjeraka iste boje olovke za usnice koje vam realno ne trebaju. I jedna nijansa crvene pokrit će nekoliko različitih boja ruža. Olovke za usnice imaju rok trajanja od oko godinu dana i sigurno ste primijetili kako su neki vaši primjerci već suhi i nisu toliko kremasti i zato ih slobodno bacite i riješite se nepotrebnih proizvoda. 

T.K.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 21.04.2017. u 12:57

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p