MAKE UP

Proljetni trend: vatrene usne

Ovog proljeća obožavamo istaknute usne
tile  
Na revijama na kojima su se krajem prošle godine predstavljali trendovi za proljeće i ljeto 2015., mogli smo uočiti mnoštvo zanimljivih i naoko kontrastnih trendova koji su nam najavljivali sve od sezone jakog eyelinera do trenda mokre kose. Ipak, trend koji nas je potpuno osvojio, i koji je vrlo nosiv u svim prigodama ovog proljeća, svakako su bile vatrene, sočne usne koje su svaki prezentirani look na modelima učinile malo seksipilnijim i ženstvenijim.

Nema žene kojoj neka nijansa crvene ne stoji, a ovog proljeća možemo birati između mnoštva crvenih varijacija. Od tonova koji snažno vuku na fuksiju, preko crvene s izraženim toplim tonovima, pa čak do vrlo dubokih tonova brusnice, na pistama diljem svijeta mogli smo jasno uočiti da su crvene usne kruna svakog dobrog make upa. Nije toliko bitna sami ton crvene boje koliko njezina izražajnost i finiš koji je uvijek satenski do mat, dok glossy crvene usne ostavljamo za neku drugu prigodu.
 
posen
Za svoje je modele Zac Posen odabrao čistu crvenu nijansu koja nije niti suviše topla niti suviše hladna u svojem tonu već ima savršen omjer oba tona u sebi. Ovaj klasik među bojama, koji svakako privlači pozornost na svoju vlasnicu, odlično će pristajati svim odvažnim djevojkama, a za posebno efektan i moderan dnevni izgled uparite ga sa svježim izgledom kože i elegantnom tankom linijom eyelinera.
 
missoni
Vrlo toplu, gotovo narančastu nijansu crvene, za svoje je modele odabrao Missoni. U ovom slučaju, ruž je savršeno stopljen s lagano osunčanom kožom, diskretno izvedenom konturom i zlatnim shimmerom koji je dovršen tek izdašnim slojem crne maskare. Ovaj look mediteranske ljepotice u sebi zadržava notu nonšalantnosti, iako i dalje izgleda vrlo damski.
 
ch
Za elegantne večernje izlaska inspirirajte se prijedlogom Caroline Hererre. Duboki ton crvenog ruža zasjao je uz minimalistički izgled modela kojeg krasi matiran ten s daškom breskvastog rumenila i suptilnom konturom očiju uz zemljane tonove.

Ako želite da vaše usne u potpunosti zabljesnu, iskoristite trik koji nema nužno veze sa samim make upom, ali svakako pomaže dati vašem licu na izražajnosti: odmaknite kosu s lica. Pogledate li slike modela, primjetit ćete da svi imaju odmaknutu kosu od lica i upravo to ponajviše akcentira prekrasne crvene usne i zaokružuje cijeli look modela. Za kraj, pogledajte i naš prijedlog ruževa koji sjajno imitiraju look prikazan na modelima.
lips
 
S lijeva na desno: M.A.C. Lady danger (151.90 kn), M.A.C. Relentlessly red (151.90 kn), Clinique Sunset Glow u nijansi Cider Berry (209 kn)

Jelena Skendžić
Foto: Getty Images, PR
Objavljeno: 28.04.2015. u 14:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p