MAKE UP

Proljetno čišćenje kozmetičke torbice

Korisni savjeti za proljetni update torbicce
kozmetička torbica
D
olazak proljeća zahtijeva, osim obnove garderobe i temeljito čišćenje kozmetičke torbice. Teške zimske proizvode spremite u duboku ladicu i izvucite lagane prozračne pudere i vedre ruževe.

Puder i korektor

Kod tekućih pudera i korektora vrijedi jednostavno pravilo, ne smijete ih koristiti dulje od godinu dana jer su lako kvarljivi proizvodi pa promjenom sezone svakako provjerite je li im istekao rok. Osim na rok trajanja, kod pudera i korektora morate obratiti pažnju i na teksture. Proljeće traži lagane formule koje neće na licu stvoriti masku pa svakako svoje teške proizvode zamijenite prozračnim verzijama pod kojima će vaša koža disati.

kozmetička torbica

Proizvodi za usnice

Ruževi, sjajila i olovke za usnice slobodno koristite i do dvije godine od otvaranja, ali svakako ih bacite ako primijetite da su se komponente razdvojile ili da je proizvod promijenio miris. Proljeće je vrijeme da svoje tamne nijanse stavite na hibernaciju i izvučete vedre boje. Iako slobodno možete nositi zagasite nijanse na usnicama i u toplim mjesecima, nekako nas u tim sezonama posebno privlače jarke boje. Ako ste se pitali kada da iz duboke ladice izvučete sjajila, sada je pravi trenutak jer se ovaj proizvod vratio u modu.

Proizvodi za oči

Sjenila koja su u formi pudera mogu vam trajati doslovno godinama, odnosno dok ih ne potrošite, ali kremaste proizvode za oči te primere, tuševe i maskare morate često mijenjati, a promjena godišnjeg doba idealna je da očistite svoju torbicu od nepotrebnih i davno isteklih proizvoda. Spremite tamna sjenila i zamijenite ih pastelnim bojama te izvucite maskare u bojama i raznobojne tuševe. 

kozmetička torbica

Mirisi

Parfemi mogu trajati zaista godinama i slobodno ih bacite tek kada primijetite da su promijenili miris. Kada dođe proljeće, nekako nam je prirodno da odbacimo teške i intenzivne mirise i posegnemo za bočicama koje sadrže kapljice nježnih, puderastih i cvjetno voćnih nota. Ovo je idealno vrijeme za obnovu zaliha pa se slobodno počastite shoppingom.

T.K.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 21.03.2017. u 16:17

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p