MAKE UP

Promjene koje ovog proljeća morate uvesti u svoju beauty rutinu

Update dnevne rutine
proljetna rutina njege kože
D
olaskom proljeća odbacujemo čizme i uskačemo u kratke haljine i suknje, ali jesmo li i svoju beauty rutinu prilagodili novom godišnjem dobu? Proljeće i ljeto zahtijevaju posebnu njegu kože i zato vam je potreban temeljit update dnevne rutine.

Zimski mjeseci od vaše kože traže posebnu njegu poput težih krema i puno hidratacije, a s prvim zrakama sunca prirodna ulja kože vraćaju se u normalu i samim time više im ne treba intenzivna njega. Doznajte koje proizvode bi bilo dobro zamijeniti njihovim laganijim verzijama, a koje bi bilo dobro spremiti u ladicu do dolaska jeseni.  

proljetna rutina njege kože

1. Dodajte rutini piling

Priznajte, zimi baš nemate najblistaviju kožu zbog suhog i hladnog zraka, ali postoji brzi trik koji će vam vratiti sjaj koži. Zimi nije dobro raditi pretjerano čestu eksfolijaciju kako ne bi dodatno isušili kožu pa su topliji mjeseci idealni da uvrstite piling u vašu rutinu. Blagi piling koristite nekoliko puta tjedno kako bi odstranili odumrle stanice kože i razotkrili nove svježe slojeve kože koji su meke i glatke teksture.

2. Ne zaboravite zaštitni faktor

Čim nas počnu grijati prve zrake proljetnog sunca, u svoju dnevnu rutinu moramo uvrstiti zaštitni faktor. Sigurno smo već bezbroj puta spomenuli kako su kreme sa SPF zaštitom apsolutni must have, ali nije naodmet napomenuti još jednom. Zaštita od sunca važna je ne samo zbog općeg zdravlja kože, nego i zbog potencijalnih tamnih mrlja i preuranjenih bora koje mogu nastati. Svaki dan nanesite laganu kremu sa zaštitnim faktorom ispod make upa.

proljetna rutina njege kože

3. Uvrstite kremu za područje ispod očiju

Iako vam se možda čini kako je krema za područje ispod očiju proizvod za nešto starije, moramo vam reći kako nikada nije dovoljno rano da je počnete koristiti. Borice na području oko očiju jedne su od prvih koje se pojavljuju i odaju godine. Koža na tom dijelu lica izuzetno je tanka i osjetljiva, a dobra krema ne samo da će je nahraniti nego će spriječiti da imate tamne podočnjake. U svoju rutinu uvedite ovu kremu i mažite je barem jednom dnevno.

4. Prilagodite kremu za lice

Masne i teške kreme spremite duboko u kozmetički ormarić do iduće jeseni, a izvucite lagane teksture koje neće začepiti pore. Topliji mjeseci zahtijevaju proizvode bez ulja kako kožu ne bi dodatno zamastili. Također, kao što smo već spomenuli, posegnite za kremom koja ima zaštitni faktor.  

proljetna rutina njege kože

5. Idite na profesionalno čišćenje lica

Ako ste čekali izliku da odete na profesionalno čišćenje lica kod kozmetičarke, sada je prava prilika. Barem jednom u svakoj sezoni trebali biste otići na kvalitetno čišćenje lica, a zašto s tom navikom ne biste krenuli ovog proljeća? Takvo čišćenje kože puno je temeljitije od onog klasičnog koje radite kod kuće jer vam može očistiti sve pore i mitesere koje sami nikako ne biste mogli ukloniti. 

T.K.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 18.04.2017. u 15:33

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p