MAKE UP

Pronađite savršeni nude ruž za sebe

Na što pripaziti kad birate nude ruž?
nude 
Nude ruževi su apsolutni must - have svake ženske torbice, a premda mislimo da su vjerojatno najjednostavniji za kombinirati s ostatkom make upa u svakodnevnim situacijama, istina je potpuno obrnuta. Jedan nude ruž na različitim tonovima kože može izgledati istovremeno i kao potpuni pogodak i kao promašaj.

Naime, o čemu se radi? Kada kupujemo nude nijansu ruža, uglavnom se vodimo mišlju da će nam svi ili barem većina nude tonova pristajati jer imitiraju boju kože, odnosno usana. Međutim, pogrešno odabrani ton, ili onaj koji pogrešno reagira s našom prirodnom baznom bojom usana može nas učiniti vizualno anemičnima ili starijima nego što jesmo. Cilj nude ruža je imitirati ili lagano istaknuti spektar našeg prirodnog kolorita (boju, tonove i nijanse) u kosi, koži i očima.
 
nude
Jedan od problema na koji nailazimo je taj što boja ruža u ambalaži ne izgleda identično boji koja se na kraju pokazuje na usnama. Primjerice, sve će žene koje imaju prirodno pigmentirane, crvenkaste usne imati problem s pronalaskom toplog nude ruža slabije pigmentacije koji se neće potpuno stopiti s našom bojom usana. Rješenje ovog problema nalazimo u odabiru ruža koji ima pomalo breskvasti, odnosno zlatni ton u sebi jer ta toplina nijanse neutralizira plavičasti podton pigmentiranih, crvenkastih usana.
 
nude

Imajte na umu i činjenicu da nude ruževi, pogotovo svijetli, izgledaju loše na suhim i dehidriranim usnama pa ako ste skloni suhoći usnica, potrebno je odabrati ruž satenskog ili kremastog finiša jer će sve mat formule kroz nekoliko sati dodatno istaknuti njihovu suhoću.

Kad u dućanu isprobavate ruž, svakako to činite na rukama, a ne na usnama jer time izbjegavate mogućnost zaraze preko ruža. Ipak, vodite računa da vam boja ruža neće izgledati identično na usnama i na rukama. Svaka nijansa koja već na rukama izgleda ružićasto ili crvenkasto, na usnama će zbog prirodnog pigmenta usana djelovati nijansu ružičastije. Ako par birate ruž toplog tona, računajte da će vam na usnama ta nijansa djelovati neutralnije nego isprobana na ruci.
 
Generalno, bež nijanse stoje rijetkim sretnicama.
Ako želite isprobati kako bi vam stajao ruž vrlo bež tona, pokušajte na usne nanijeti malo korektora. Ako s njime izgledate beživotno i umorno, niti bež ruževi vam neće laskati. Umjesto toga, birajte nude nijanse koje u sebi imaju ružičasti, crvenkasti ili breskvasti ton.
 
nudeNude ruževi za svijetlu put
 
Najsvjetliji nude ruževi će najljepše pristajati vrlo svijetlim djevojama, osim ako ste izrazito toplog tona s pjegicama i crvenom kosom. U tom slučaju odaberite svijetle crvenkaste tonove nude ruževa kako biste balansirali svoj prirodni kolorit s make upom.
 
nudeNude ruževi za srednju put

Boje marelice i breskve odlično stoje djevojkama tople puti sa izraženim zlaćanim tonovima, dok vas smeđi tonovi postaruju.
 
nudeNude ruževi za maslinastu put

Tamniji bež tonovi, kao i tople ciglaste nude nijanse sjajno će istaknuti maslinastu put karakterističnu za naše mediteransko podneblje. Izbjegavajte vrlo svijetlu boju marelice i najsvijetlije baby pink nijanse na usnama jer će uglavnom uz vašu put djelovati neprirodno.

J. S.
Foto: Pinterst, PR
Objavljeno: 05.05.2015. u 16:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p