MAKE UP

Punk, ženstvenost i prirodnost

Beauty report druge večeri Perwoll FASHION.HR-a
-->

Drugu večer Perwoll FASHION.HR-a obilježilo je sedam revija, ali i sedam različitih beauty lookova, od kojih su jedni naginjali dramatičnom punk izričaju, drugi su se svrstali u domenu ženstvenih stilova, a treći se vratili izrazitoj prirodnosti, s minimalnim zahvatima u make upu i kosi.

Modni studio LINK zaigrao je na kartu psihodelije - djevojke su nosile neobične frizure s dubokim šiškama u punk stilu, koje je Ivana Marušić kreirala uz pomoć umetaka za kosu u raznim bojama. Make up je bio vrlo dramatičan.

LINK

Osim što su lica modela anulirana, kako bi se dobila svjetlija boja tena, obrve i trepavice nisu uopće definirane, a jedini akcenti bili su grafička linija iznad očne duplje i crna olovka kojom je tretiran donji kapak. Rumenilo je također zanemareno i cijeli make up je stavljen u funkciju njihove geometrijske odjeće.

Martina Felja

Idealna žena Martine Felje s druge je strane uobičajeno ženstvena, no ipak s velikom dozom glamura ove sezone. Njeni modeli tako su ponijeli glamurozne, blago valovite frizure s mnogo volumena, dok je njihova lica obilježio klasični beauty look u apsolutno prirodnoj, zemljanoj paleti boja, koja se kreće od bež boje, preko čokoladne i bakrene boje, pa sve do zlatno-bakrenih i duboko crnih nijansi.

Na kapcima je dramatični eyeliner, upotpunjen ženstvenim i senzualnim trepavicama. Boja cigle pojavljuje se kao kontura na obrazima, a na usnama je čokoladna boja intenzivnog sjaja.

Petra Vuletić i Saša Hortig

Modnu viziju Petre Vuletić i Saše Hortiga upotpunila je jednostavna i ravna kosa, zalizana unatrag, koja je spojena s make upom te je u polovici svoje duljine naglašena metalik bijelim sprejem.

Make up je u potpunosti prirodan, s naglašenim konturama i anuliranim obrvama, u koje je stavljen sjajni highlight, kao i na usne.

Ines Atelier

Modeli s revije Ines Atelier ponijeli su jednu jako lijepu i ženstvenu frizuru, koju je karakterizirao razdjeljak s lijeve strane i lagano uvijena kosa, koja pada na desnu stranu.

Jednostavan stil u kosi upotpunio je make up u kojem je naglasak na definiranoj obrvi. Ten je prirodan i prozračan, nema rumenila, već samo malo kontura u prirodnim bojama. Oko također nije definirano, već je skicirano u smislu konturinga na samom kapku, a samo finale ovog make up stila predstavlja mat ruž na usnama u boji mesa.

Ivana Popović

Ivana Popović ove sezone nije komplicirala s beauty stilom te se odlučila za jednostavne frizure, odnosno punđice podignute iza desnog uha, koje pokazuju vrlo jednostavnu i vrlo pročišćenu liniju kose.

Lica su jedva dotaknuta make upom, a harmoniju ovog prirodnog i svježeg looka razbija jedino tanki, razmuljani tuš na samom kraju gornjeg kapka.

Zoran Aragović

Aragovićevu inicijalnu ideju kolekcije popratile su neopunk frizure, sastavljene od pletenica i alki, koje kulminiraju jednom voluminoznom, punk irokezom na vrhu glave. Zahtjevna, no izuzetno efektna frizura praćena je dramatičnim make upom, koji je fuzija post punka, grungea i raznih drugih stilova.

Na licima modela miješane su različite teksture, od mat do masnih boja. Obrva je potpuno negirana i stavljena u funkciju kapka. Cijelo područje iznad kapka je obuhvaćeno sjenilom i gradacijom metalik bijelih do duboko crnih tonova. Unutrašnjost kapka iscrtana je crnom olovkom, a završni efekt na očima bile su umjetne trepavice. Rumenilo je rozo-crvenog pigmenta, kojim je napravljen oštri kontur u stilu 80-ih, a na usnama je ljubičasta boja s primjesama sive.

Marina Design

Šlag na kraju bio je beauty look s revije Marine Obradović, koja je u svom stvaranju snažno vođena geometrijom. Upravo takve bile su i frizure Marina Design modela - na vrhu glave kreiran je trokut s izbočenim pletenicama, koji je ušiven pomoću konca. Ovom posebnom frizurom naglašene su pročišćene i lijepe geometrijske linije.

Kako bi popratili boje zastupljene u kolekciji, vizažisti su odabrali intenzivno toplu, žutu boju na kapku, koja se kombinira sa zelenom bojom, kao blitz efektom na donjem kapku. Područje ispod oka tretirano je mat bijelim sjenilom, pogled je naglašen klasičnim, velikim trepavicama, a na obrazimo je oštro aplicirano, rozo rumenilo. Usta su anulirana i dolaze u mat bež izdanju.

 

Hana Bartolović

Frizure: Kevin.Murphy Hrvatska, voditeljica tima Katica Topčić

Make up: Illamasqua Hrvatska, voditeljica tima Ivana Bilandžija Billy

Photo: Jure Perišić

 

 

-->-->--> -->
Objavljeno: 18.10.2013. u 12:03

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p