MAKE UP

Reflekso masaža stopala

Nježan dodir koji će opustiti vaše tijelo!

Svaki dan sve više i više provodimo iza ekrana, sjedimo, sve manje se krećemo. Leđa su nam napeta, a vratni mišići nam se upaljuju toliko često da nam je već okretanje vrata počelo predstavljati problem. Za masaže nam je izgovor da nemamo sat vremena viška u danu koji bi smo mogli utrošiti na sebe, iako smo svjesni da nas bol uvelike usporava, a posljedice su dalekosežne.
 
Reflekso masaža stopala postaje sve popularnija, jer osim u specijaliziranim salonima, možemo ju raditi i sami. Reflekso masaža stopala se bazira na dodirima i nježnim pritiscima po stopalima. Možda vam se čini nemoguće da vam jedan dodir nožnog palca može opustiti vratne kralješke, ali to je zaista tako. Reflekso masaža nije zamjena za liječenje, ali izvrsno pomače kod detekcije bolesti i pospješuje liječenju.
 
 
Stopala su složen dio ljudskog tijela koji posjeduje složeni koštani sklop, ali i završetke svih živčanih vlakana u našem tijelu. Svaki taj živčani završetak povezan je živčanim vlaknom s jednim organom u našem tijelu, pa se stimulacijom točke na stopalu gdje se on nalazi može izravno djelovati i na taj organ.
 
Terapeut stimulira refleksne impulse do odgovarajućih organa i uklanja blokada kojim ima omogućuju normalno funkcioniranje. Osim toga određivanjem osjetljivosti pojedinih točaka može se utvrditi oboljenje ili poremećaj u radu pojedinog organa te potaknuti daljnja, preciznija dijagnoza. Prednost reflekso masaže je što ju sami možete raditi, jer s njom nećete pogriješiti, dapače, preporučuje se bilo kakvo tetošenje stopala svaki dan.


Lagani pritisci određenih točaka po tijelu opustit će vaše tijelo i trenutno ćete vidjeti rezultate. Reflekso masaža stopala se radi na oba stopala, jer predstavljaju različite stane tijela. Također, kao zamjenu za stopala, masažu možete napraviti na rukama, no napominjemo da je učinak bolji na stopalima. 

Ana Jerneić
Objavljeno: 30.09.2014. u 19:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p