MAKE UP

Relax zona: 7 anti-anging savjeta za novu godinu

Male navike zbog kojih će vam koža biti zahvalna
fashion.hr
 
Starenje kože neizbježan je proces kojem nitko ne može pobjeći, ali utješna je činjenica kako je kozmetologija toliko uznapredovala te se gotovo na svakodnevnoj razini razvija i nudi nam rješenja i načine kako kožu lica što dulje održati mladolikom i blistavom. Riječ je o pravoj pravcatoj znanosti koja radi na korist naše ljepote. 

Svake godine anti-ageing grana donosi niz novosti u poznavanju same kože i razvija niz inovativnih metoda koje omogućuju da barem na kratko zaustavimo vrijeme. Tako ni ova godina na izmaku, 2014. nije izuzetak u tome. Dapače došlo se do niza novih saznanja. Ipak,trebamo biti svjesni kako posljedice starenja možemo samo ublažiti i raditi na prevenciji te da prirodno starenje nije nešto što bi nas toliko trebalo plašiti. Najvidljivije promjene su mrlje, linije i obješenost kože. Najpoznatiji anti-age sastojci su q10, retinol, shea maslac, zeleni čaj,aha kiseline,antioksidanti,hijaluronska kiselina i tako redom. Pročitajte neke od anti-ageing savjeta koji su obilježili 2014.godinu .

Poznato je da sunčeve zrake poprilično narušavaju izgled vaše kože, stoga kremu za sunce ne koristite netom prije izlaska iz kuće već ju nanesite barem dvadeset minuta prije kako biste se zaštitili.

Kao što je za ljepotu te odmornu i zdravu kožu važna duljina sna tako je važan i položaj u kojem spavate. Spavajte na leđima te na taj način spriječite bore koje nastaju uslijed pritiska lica na jastuk.
 
  vitamin
Manjak vitamina D u našem tijelu uzrokovan onečišćenim zrakom dovodi do bržeg starenja organizma pa tako i kože, stoga je neophodan u održavanju zdravlja.
 
Kozmetička akupunktura ili tretmani laserom stvorit će manju traumu na koži lica te će se stanice početi obnavljati i stvarati više kolagena te će vaša koža dobiti na tako potrebnoj elastičnosti.

Zaštitite kožu oko očiju i više no što ste to do sada radili. Taj predio izuzetno je osjetljiv pa osim noćne njege poradite i na dnevnoj. S vremena na vrijeme navečer prije spavanja nanesite bogatu količinu kreme oko očiju i pustite da se upije.

Izbalansirajte pH i očuvajte prirodnu kiselost kože upotrebom pravih preparata. Vodite brigu o vašem zdravlju, jer osim kože i vi ćete se puno bolje osjećati.

Prestanite pušiti jer tako oštećujete vezivno tkivo i kolagen. Pušenje je ružna i skupa navika, a utjecaj te navike vidi se na vašoj koži. Vrijeme je za novogodišnju odluku da prestanete pušiti!
 
Iva Todorić
Objavljeno: 28.12.2014. u 11:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p