MAKE UP

Saunom protiv prehlade

Ojačajte imunitet i izbjegnite prehladu

Prijelazna razdoblja savršen su mamac za prehladu. Nagle promjene temperatura, aktivniji ritam na poslu, nedostatak sna i loša prehrana kombinacija su zbog koje će naše tijelo lako oslabiti, imunitet pasti i 'uhvatit' će nas prehlada. Prirodni lijekovi poput čaja i đumbira najbolji su lijek, ali mi ipak više volimo onu staru: 'bolje spriječiti, nego liječiti'.

Na imunitetu moramo raditi kontinuirano, tokom cijele godine. Vrlo je važno naučit prepoznati simptome svog tijela te na taj način raditi na jačanju svog imuniteta. Izvrstan način jačanja imuniteta je sauna. Blagodati saune se uočava sve više i više, stoga ne čudi činjenica da kozmetički saloni u svoju ponudu uvrštavaju saune, poput zagrebačkog Blissa.

Utjecaj saune je vrlo pozitivan kod problema sa disanjem. Pri boravku u sauni dolazi do širenja dišnih kanala. Boravak u sauni, barem jednom mjesečno jača vaš imunitet. Pri visokoj temperaturi naše tijelo se znoji i na taj način izbacuje sve vrste toksina iz tijela, odnosno štetne tvari. Redovit odlazak u saunu, preporučuje se barem dva puta mjesečno, čisti vaš organizam od toksina i jača imunitet. Sat vremena saune sasvim je dovoljno.

Boravak u sauni izrazito je koristan za zdravlje kardiovaskularnog sustava. Naime, boravak u sauni izlaže tijelo visokoj temperaturi. Krvotok se zagrijava te se vene i kapilare šire, a protok krvi se ubrzava, što omogućuje širenje vena i kapilara te pospješuje njihovu elastičnost i otpornost.

Osim za jačanje našeg imuniteta, sauna će odlično djelovati na naš krvožilni sustav, ali i na našu kožu. Također, izvrsno djeluje kod liječenja anksioznosti te djeluje opuštajuće i okrepljujuće na našu psihu. Odlučite li se na odmor, a nemate vremena za Wellness vikend, odlazak u saunu je izvrstan izbor. Oslobodit će vaše tijelo i duh i regenerirati vas u samo sat vremena.

Ana Jerneić
Objavljeno: 20.10.2014. u 17:02
Tagovi: njega tijela

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p