MAKE UP

Savršene mat usnice

Proljetni trend koji obožavamo!

Još u rujnu kada je Diane von Furstenberg na pistu poslala djevojke s mat pink ruževima na usnama ta neko vrijeme zapostavljena tekstura doživljava comeback.

Nažalost, mat efekt je ponekad teško postići pošto je većina ruževa na tržištu hidratantna i kremasta, a samim time i sjajna. Sva sreća da se kozmetička industrija brzo prilagođava trendovima, pa je već ove sezone bolji izbor negoli prošle jeseni. Definitivno isprobajte posebne mat linije.

Ako želite svoju omiljenu hidratantnu nijansu nositi kao mat, obratite pažnju na to da mora biti izuzetno pigmentirana, inače nema smisla. Natapkajte usne transparentnim puderom, pa stavite ruž i uklonite višak maramicom. Ponavljajte dok ne dobijete željeni intenzitet pigmenta na usnama.

Treća varijanta je lip stain, koji obično dolazi u obliku flomastera i koji može dati poprilično mnogo boje. Najveća mana korištenja lip staina je što ne ostavlja efekt kakav ostavlja ruž za usne jer se radi o pigmentu koji se zalijepi na usne. Fenomenalna kombinacija je lip stain kao baza i ruž u identičnoj boji za finish.

B.K.

foto: Sephora

Objavljeno: 01.04.2011. u 15:34
Tagovi: ruž, Make up

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p