MAKE UP

Saznajte kako pravilno nanijeti puder na lice!

Kistovi i spužvice za lice su ‘must have’…


Kada se šminkamo nije bitno samo čime se šminkamo, već je važan i način kako se šminkamo. Jutarnji ritual šminkanja često je vrlo jednostavan i sveden na minimalno, no nije uvijek jednako uspješan. Koliko puta vam se dogodilo da vam je puder nestao s lica nakon radnog dana? 

Prilikom nanošenja pudera krenite od sredine lica prema vanjskim rubovima lica. Neovisno imate li masnu, mješovitu ili suhu kožu, središnji dio lica je na udaru i s njega prvo nestaje puder. Zato je vrlo važno da najviše proizvoda imate upravo na tom dijelu lica. Vanjske rubove ćete u principu samo tonirati s ostatkom pudera na kistu ili prstima. Obzirom da rijetki imaju identičnu nijansu pudera i tona kože lica i vrata, rezultat će biti minimalna razlika u prijelazu.

Nanosite li puder s kistom, preporučujemo plosnate, okrugle kistove koji će malu količinu pudera ravnomjerno nanijeti na cijelo lice. Nanosite puder kružnim pokretima, jer njima jače utrljavate puder u lice. Samim time i puder duže ostaje na licu.

Vrlo su popularne spužvice za nanošenje pudera. Rađene od posebnog materijala ne upijaju proizvod a ukoliko su vlažne, lice će dobiti prirodan izgled i potpunu prekrivenost. Tapkajući njima po licu postići ćete najbolji efekt, jer će se istovremeno puder ravnomjerno nanijeti i stopiti s kožom.Puder u kamenu rezerviran je mješovitu i masnu kožu. Mješovitoj koži preporučuje se samo na T-zoni, a masnoj na cijelom licu. Cilj ovog pudera je upiti višak masnoće i produžiti vijek pudera. Za njega odaberite veliki kist i klizite kistom po licu za prirodniji izgled.Ana Jerneić
Objavljeno: 23.07.2014. u 13:33
Tagovi: kistovi, puder

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p