MAKE UP

Saznali smo kako kosi dati više volumena

Frizer Martin Posavec iz kultnog salona Opium ekskluzivno nam je otkrio svoje trikove
kosa

Kada bi se žene pitalo, volumena u kosi nikad ne možemo imati previše. Iako to baš i nije točno, što zna ona manjina s jako bogatom i voluminoznom kosom koja muku muči s njezinim oblikovanjem, istina je da je za većinu nas postizanje volumena koji se neće kroz sat vremena potpuno opustiti pravi misterij. Naše nedoumice po pitanju kose i volumena riješio je poznati frizer kultnog salona Opium, Martin Posavec.
 
martin posavecMartin Posavec
 
Što je ustvari manjak volumena u kosi?
“U većini slučajeva, kada govorimo o kosi bez volumena, govorimo o prirodno tankoj kosi kosi koja nije adekvatno ošišana i koja se ne tretira na pravilan način”, poručio je Martin.

Unatoč tome što načelno znamo da su je korištenje ispravnih proizvoda za stiliziranje kose ključno za postizanje volumena, mnoge od nas nisu svjesne koliko je samo šišanje ključno za postizanje volumena u kosi:

“Pogrešno šišana kosa zbilja može izgledati loše i bez volumena koliko god se vi trudili sušiti je i “podizati” te koristiti preparate za postizanje volumena. Dobra tehnika šišanja je osnova svega. Ne šiša se svaku osobu na identičan način. Kada nam u Opium dođe klijent, najprije procijenimo kakva je kosa u pitanju, oblik lica, oblik glave i tada se odlučujemo za tehniku šišanja i sugeriramo idealnu frizuru. U pravilu se slojevitim šišanjem i omekšavanjem može postići volumen kod bilo koje vrste kose. I osobe s gustom, teškom kosom, ako su neodgovarajuće ošišane, mogu djelovati kao da imaju kosu bez volumena, odnosno da je kosa puna volumena na pogrešnim mjestima. Najčešće je takva kosa pri tjemenu uz glavu, a pri kraju se širi i djeluje prevolumizirano. Kada kovrčavu kosu šišate ravno, također ćete dobiti efekt lošeg volumena, odnosno kosa će izgledati loše. No, bitno je i kako sušite kosu jer čak i kosa koju ste dobro ošišali, ali je pogrešno sušite, može djelovati kao da je bez volumena”, smatra Martin.
 
kosa
Koje proizvode odabrati za stiliziranje kose?
Na tržištu postoji mnoštvo proizvoda koji nam mogu pomoći s dodavanjem volumena kosi: to su najčešće pjene, gelovi, voskovi i lakovi koje koristimo za stiliziranje kose i održavanje forme frizure. Martin nam je otkrio koje proizvode sam preferira koristiti u radu sa svojim klijentima koji pate od problema kose kojoj nedostaje volumena.

“U radu s klijenticama, pri postizanju što boljeg volumena i dojma bogate, bujne kose, preferiram Kevin Murphy Angel Wash šampon za tanku, lomljivu i poroznu kosu, kao i Kevin Murphy Angel Rinse regenerator za kosu. Nakon toga volumen postižemo korištenjem odgovarajućeg spreja za volumen. Moj favorit je Anti Gravity Kevina Murphyja, kojim tretiramo korijen kose i ona izgleda voluminozno. Nakon sušenja kose i oblikovanja učvrstim je lakom za kosu. Najbolje bi bilo koristiti neki suhi lak kojim ćete postići da kosa izgleda bujno, a ne slijepljeno. Nerijetko pri postizanju bujne, voluminozne frizure koristim Powder Puff puder za volumen Kevina Murphyja. Rezultati su odlični”, podijelio je s nama tajnu prekrasne, voluminozne kose talentirani Martin
.
kosaOsim upotrebe pravih proizvoda, bitno je i pravilno sušenje kose. Žene svoju, najčešće dugu, kosu ne znaju pravilno osušiti pa im zbog toga ono što su mogli biti prekrasni, voluminozni slapovi na kraju izgleda kao hrpa mlitavih i beživotnih pramenova, odnosno kao frizura koja više nemaju svoju formu.
 
kosa
“Naravno, sušenjem kose se itekako može dobiti na volumenu. Za to je potrebna samo odgovarajuća četka, preparati za pojačavanje volumena i sušilo za kosu. Osobe kovrčave kose se u pravilu, kako bi postigle dodatni volumen, suše nagnute glave prema naprijed, a dodatni je plus ako sušilo ima difuzor. Osobe ravne ili blago valovite kose, dobit će dodatni volumen ako kosu suše uporabom četke, a može se staviti i nekoliko uvijača. Nekada je i tapiramo kosu iznutra kako bi se postigao lijep profil i veći volumen, ali s tapiranjem treba biti oprezan kako bi se izbjegao prenapadan, prevolumizirani dojam. Rekao bih da se dobrom tehnikom šišanja, uporabom adekvatnih preprata za volumen i stiliziranje može postići da i tanka kosa dobije volumen i izgleda bujno i njegovano. Volumen je ono što je bezvremensko i uvijek in”, zaključio je naš iskusni sugovornik.
 
kosa
Jelena Skendžić
Foto: PR, Jure Perišić, Fashion.hr
Objavljeno: 06.02.2015. u 16:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p