MAKE UP

Šminkom prekrijte tragove umora

Iskoristite savjete make up artista
fashion.hr
 
Jeste li ikada čuli za izraz beauty sleep? Zasigurno jeste, a zasigurno ste i sami primjetili da stvarno ima istine u vezivanju ovih izraza u smislenu sintagmu. Ako se na vašem licu primjećuju izdajnički tragovi velike proslave, filmskog maratona do ranojutarnjih sati, ili ste možda novopečena mama kojoj spavanje baš i nije prioritet, ovo su savjeti kao stvoren za vas. Tamni kolutovi, koža bez mladenačkog sjaja i svježine, tragovi dehidriracije - sve su to problemi koje susrećemo kad nam nešto naruši kvalitetu sna.

Počnimo s preparativom: da bi umorna koža izgledala bolje, ona apsolutno mora biti adekvatno hidratizirana. Naoružajte se hidratantnim serumom i hranjivom kremom - jer bez adekvatne hidratacije, nijedan puder neće lijepo izgledati na licu. Svaki puder koji se neobično primjetno hvata za suhe dijelove, koji ističe eventualne ljuskice i proširene pore, ili možda ružno uranja u sitne nabore na koži, samo će dodatno naglasiti umor vašeg lica. Kako bismo spriječili ovaj problem, potrebno je uvijek uz sebe imati serum laganije teksture koji će koži pružiti vlagu, a zatim na njega u zimskom periodu nanijeti i bogatu kremu koja će nahraniti, ali i zaštititi kožu od naleta vjetra i hladnoće.
 
Na područje oko očiju nježnim pokretima nanesite gel kremu koju ste desetak minuta držali u hladnjaku. Umjerena hladnoća kreme pomoći će otvoriti pogled i smanjiti vidljivost žilica oko očiju, no pazite da krema ipak ne bude prehladna kako ne biste oštetili fine kapilarice ovog delikatnog područja.
 
fashion.hr
Tek kad smo zadovoljni kvalitetom kože, potrebno je posvetiti se isticanju onog najboljeg korištenjem šminke. Umorna koža je najčešće i dehidrirana pa suviše mat puderi neće lijepo prijanjati na nju. Odaberite lagano luminozni puder sa satenskim efektom, pazeći pritom da boju pudera uskladite s bojom vidljivih površina kože vrata, odnosno dekoltea. Ne pretjerujte s količinom pudera - jedna pumpica je i više no dovoljna da ujednači kožu lica i ne stvara na njemu efekt maske. Puder nanesite počevši od najcrvenijih i drugih hiperpigmentiranih dijelova (najčešće oko nosa i usta) razvlačeći ga prstima ili kvalitetnim kistom prema rubovima lica.

Pri neutraliziranju umornog izgleda, poželjno je definirati jagodice obraza nijansom rumenila koja će osvježiti lice: topli tonovi zablistat će uz boju marelice, dok će hladni tonovi najbolje izgledati s nijansama maline.
 
fashion.hr
Korektor je vaš najbolji prijatelj u ovoj situaciji, no pobrinite se da vlastitom greškom njime ne potencirate umoran izgled. Korektore u pogrešnoj boji (pretamne ili presvijetle), te preteškog i premat finiša izbjegavajte u širokom luku. Treba vam korektor one boje koja odgovara boji vašeg lica, odgovarajućeg tona (nijanse s tonom lososa najčešće odlično funkcioniraju na tamnim kolutovima) i s lagano luminoznim finišem. Mala količina iluminatora u unutarnjem kutu oka daje pogledu svježinu i blistavost.
 
Oči dodatno otvorite nanošenjem olovke za oči u svijetloj nijansi koja nalikuje boji kože kako biste neutralizirali crvenilo očiju, te uvijanjem trepavica na koje nanesite kvalitetno pigmentiranu maskaru s efektom stvaranja volumena.
 
Jelena Skendžić
Objavljeno: 02.01.2015. u 14:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p