MAKE UP

Smokey eyes bez nereda ispod očiju

Trik za uredan smokey eyes

Ove sezone smokey eyes nam se vraća među modne trendove. Za razliku od prethodnih godina, naglasak nije na tamnim očima, upravo suprotno, volimo nježne tonove. S druge strane, zadimljenosti pogleda se ne odričemo. 
 
Smokey eyes ima jednu veliku manu – tamna sjenila se vrlo često truse prilikom nanošenja. Tako umjesto zadimljenog pogleda imamo crne podočnjake. Ako ste već nanijeli podlogu, a preporučujemo vam da ju ostavite za kraj, čeka vas proces skidanja i ponovnog stavljanja podloge i korektora. Ne bi li vas spasili tih problema, donosimo vam postupak koji će uvelike smanjiti nered ispod vaših očiju.

Najbolja baza za smokey eyes je olovka za oči. Posegnite za olovkom za oči, pomalo ljepljive i masne teksture. Takve olovke se lakše razmazuju, ali će se na njih i sjenilo bolje primiti. Ljepljiva tekstura, osim što će dati bolji intenzitet sjenilu, spriječit će ispadanje sjenila ispod očiju.


Nakon što ste olovku razmazali kistićem, vrijeme je za vaše omiljeno smeđe ili sivo sjenilo. Ove sezone izbjegavajte pretamne nijanse i posegnite za prozračnim i lagano svjetlucavim tonovima. Sjenilo nanesite do polovice kapka.

Svatko u svojoj kolekciji mora imati jedno mat smeđe sjenilo koje će biti idealno za konturiranje vašeg kapka i kao prijelazna nijansa. Sjenilo nanesite na pregib kapka, čime ćete završiti makeup.

Donji kapak ove sezone nije toliko naglašen. Odlučite li se i za njega, ponovite isti postupak kao i na gornjem kapku, samo uz liniju trepavica.
 
Ana Jerneić
Objavljeno: 12.10.2014. u 10:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p