MAKE UP

Što koristiti umjesto pudera za vrijeme ljetnih vrućina?

Lagane alternative puderu

puder lagani ljeti 
Nemaju svi besprijekoran ten bez mana, ali zato postoje puderi koji su pravi pomagači kada treba prikriti nedostatke. Povećanjem temperature i vlage, ljeti puder možda baš i nije najbolja opcija s obzirom na to da može stvoriti težak osjećaj na licu i lako skliznuti s njega. Kako bi ipak i ljeti imali besprijekoran look, pričali smo s make up artisticom Petrom Sever koja nam je savjetovala što da radimo za vrijeme ljetnih vrućina.
  
Toplije vrijeme zahtjeva promjenu odjeće, ali i promjenu u kozmetičkoj torbici jer i make up moramo prilagoditi godišnjem dobu. Običan tekući puder koji koristimo za vrijeme hladnijih mjeseci, na licu može stvoriti masku i onaj poznati osjećaj težine. Ako na licu imamo taj neugodan osjećaj, lako ćemo se oznojiti i puder će samo skliznuti s lica i zapravo ćemo dobiti kontraefekt, umjesto besprijekornog tena, imat ćemo napola skinut puder i lice s mrljama. Ne zaboravimo naravno ni začepljene pore koje teški puder može stvoriti pod velikim temperaturama, a one rezultiraju nastankom mitesera i prištića.

petra sever
 
U toplijim mjesecima u zraku je puno vlage pa lice više nije toliko suho kao zimi kada je koža izrazito dehidrirana zbog hladnog zraka pa je treba puno više mazati i hidratizirati nego ljeti. Petru smo pitali koji je prvi znak za uzbunu, odnosno odbacivanje teških pudera: "Prvi znak koji ukazuje da bi puder ljeti trebali zamijeniti lakšom verzijom je prekomjerni sjaj lica koji se događa kao posljedica predebelog sloja proizvoda na licu ili preteškog sastava pudera za ljetne temperature", objasnila je Petra.
 
Dodaje kako su najbolja alternativa običnim tekućim puderima, oni laganih tekstura koji samo blago ujednačuju ten (MAC Face & Body Foundation, Chanel Vitalumiere Aqua) ili tonirane kreme koje osim ujednačenog tena pružaju i potrebnu njegu koži (Clarins BB skin perfecting cream spf 25, La Roche Posay Uvidea XL BB cream spf 50). Ako se pribojavate posegnuti za laganijim verzijama i mislite da neće imati dovoljno prekrivanja, varate se. I laganiji puder i tonirane kreme mogu isto tako kao i puder prekriti nedostatke, a u kombinaciji s nekim dobrim korektorom, besprijekoran ten vam je zajamčen.
 
puder lagani ljeto
 
Osim laganih tekućih pudera ljetna alternativa mogu biti i puderu u prahu ili kamenu. "Tekući puder vrlo lako ljeti možemo zamijeniti i onima u prahu ili kamenu. Samo je važno naglasiti da se ne smije pretjerivati u količini nanošenja te se mora pustiti kožu da diše. Moja preporuka su Jane Irredale PurePressed Base mineral foundation i Neal's Yard Remedies mineral foundation", savjetovala je Petra. 

I da vas podsjetimo, osim teksture pudera ljeti treba voditi računa i o njegovoj nijansi koja će, s obzirom na preplanuli ten, morati biti nešto tamnija. Naš savjet je da nikada ne testirate boju pudera na dlanu ruke jer se ten razlikuje ovisno o dijelu tijela. Najbolje je da boju pudera testirate na rubu vilice jer ćete tako sigurno pogoditi pravu nijansu.
 
Tanja Konjevod
Foto: Pinterest i vlasništvo Petre Sever
Objavljeno: 27.06.2016. u 12:07

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p