MAKE UP

Što napraviti ako zaspete s make upom?

Izbrišite posljedice jedne noći s make upom
make up
A
ko zaspete s make upom ne morate osjećati grižnju savjest jer se to događa čak i onim najodgovornijima barem jednom u životu i mi vam to sigurno nećemo zamjeriti, ali vaša koža hoće. Zato vam donosimo trikove uz koje ćete izbrisati negativne posljedice te jedne nesretne noći.

Ako ste se probudili s jučerašnjim make upom prvo što morate napraviti jest otići do kupaonice. Ako vam na pamet padne da samo na postojeći make up nanesete još šminke, izbacite tu misao iz glave jer je to najgore što možete učiniti. Samo ćete dodatno zatvoriti svoje pore i potencirati nastanak prištića. Dakle kada ste stigli do kupaonice, posljedice prošle noći najprije možete riješiti ako kraj sebe imate neko sredstvo za skidanje šminke. Temeljito odstranite make up i to najprije s očiju jer sjenila sadrže sastojke koji mogu biti jako iritabilni za oči.

make up
Nakon što ste odstranili make up dobro operite lice običnom vodom, ali izbjegavajte jako trljanje. Zatim lice operite sredstvom za čišćenje koje nije agresivno jer vam je koža već sigurno iziritirana od cijele noći provedene pod maskom šminke. Ako u ovom trenutku uočite neki prištić koji je niknuo tijekom noći, nikako ga nemojte istiskivati nego pričekajte da prođe barem još nekoliko sati. 

Nakon noći provedene pod make upom vaše lice će osim ponekog prištića imati i suhe dijelove te će se možda perutati. U ovom trenutku najbolje je posegnuti za nekom hranjivom maskom za lice koja će smiriti i hidratizirati kožu. Iako vam maska neće instantno pomoći da vam koža izgleda bolje, ipak će spriječiti daljnji nastanak lučenja sebuma i potencijalne prištiće koji bi nikli. 

make up
Kada ste skinuli masku s lica, posegnite za serumom, uljem ili hidratantnom kremom za lice. Na prištiće slobodno nanesite neki proizvod koji će ih isušiti, a imamo i zadnji savjet koji će vam pomoći izbrisati negativne posljedice noći s make upom. Dan nakon te nesretne noći pokušajte izbjeći nošenje pudera kako bi vam lice barem malo prodisalo. Nadamo se da će vam ovi naši savjeti i trikovi trebati jako rijetko!

T.K.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 17.01.2017. u 16:28

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p