MAKE UP

Što napraviti kada puder postane narančast?

Trikovi protiv oksidiranja pudera

oksidirani puder

Je li vam se nekada dogodilo da ste nanijeli puder i izašli iz kuće sa savršenim tenom, da bi nekoliko sati kasnije doživjeli neugodno narančasto iznenađenje pogledavši se u ogledalo? Doznajte trikove uz koje možete spriječiti da vam puder oksidira.

Oksidiranje pudera događa se čak i najiskusnijima. Ne mali broj puta dogodilo nam se da negdje vani otvorimo svoje ogledalce kako bi napudrali nos, a kad ono iznenadi nas pregoren i narančast ten koji sigurno nismo imali kada smo nanijeli puder. Zapravo nema gore situacije od ove, kada imate prištić znate da je tu i pokušate ga prekriti, ali kad odjednom vaš ten postane narančast, ne možete ništa učiniti.

oksidirani puder

Ova pojava zapravo je jednostavna za objasniti, kako metalne stvari oksidiraju i postanu hrđave isto se događa i s puderom. Kemijski sastojci iz pudera mogu u dodiru s uljima koje luči vaša koža promijeniti boju. Na to također utječe i količina vlage u zraku i ostale atmosferske prilike. Nažalost za ovu pojavu nije odgovaran određeni sastojak u puderu pa da eliminacijom riješimo problem, ali na svu sreću, postoje trikovi koji će spriječiti da izgledate kao da ste lice provukli kroz užasan filter na mobitelu.

Za početak, koristite primer. On će stvoriti barijeru između vaše kože i pudera i tako spriječiti da puder reagira u dodiru s vašim prirodnim uljima. Ako imate mješovitu ili masnu kožu, posegnite za primerom koji ne sadrži ulja i nanesite ga na T zonu, a hidratantni primer nanesite na ostatak lica. Nakon što ste nanijeli primer, uzmite najtanji sloj maramice i s njim prođite po licu kako bi upili višak masnoća i ulja. Zatim nanesite puder i opet cijelonlice tapkajte maramicom kako bi još jednom ukloniti prirodna ulja.

oksidirani puder

Zadnji korak je fiksiranje pudera, a njega ćete najbolje napraviti s prozirnim puderom u prahu. Ako uzmete onaj u boji, a tekući puder vam oksidira, sve će izgledati još narančastija, dok se s prozirnim puderom to neće dogoditi. On će upiti višak masnoća i slobodno ga nanesite još nekoliko puta u danu, ako vidite da vam se zamastila T-zona.

oksidirani puder
Još jedan trik protiv neugodne oksidacije pudera je i odabir nijansu svjetlijeg pudera pa kada oksidira bit će idealne nijanse. Ako se silno želite riješiti problema narančastog pudera, možda bi trebali pregledati koje kreme za njegu koristite, ako su one preteške za vašu kožu, onda ona može lučiti višak ulja koja reagiraju s puderom. Također, ako je vaša koža dehidrirana, ona luči više ulja kako bi se nahranila pa posegnite za hidratantnijim kremama. Sigurni smo da će barem jedan od ovih trikova upaliti i kako više nikada nećete imati loš puder nakon nekoliko sati nošenja.

T.K.
Foto: Getty Images

Objavljeno: 11.10.2016. u 11:51

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p