MAKE UP

Što svaka žena treba imati u svojoj toaletnoj torbici?

Savjeti make up artistice Ivane Bilandžije Billy

   

Iz prve ruke smo saznali što bi svaka žena trebala imati u svojoj toaletnoj torbici kako bi održala svjež i postojan make up. Ako je vaša toaletna torbica puna nepotrebnih sitnica i uvijek vas je zanimalo uz pomoću kojih preparata možete izgledati svježe cijeli dan, pročitajte savjete make up artistice Ivane Bilandžije Billy koja će na nadolazećem Festivalu dobrog stila u Illamasqua Fantasy showu u subotu i nedjelju točno u podne pokazati kako je moguće promijeniti 10 različitih lookova u samo 20 minuta.

Dobar primer služi tome da vam je make up postojaniji, a pri tome ne dozvoljava ulazak tekućih podloga u pore. Bira se ovisno o tipu kože i željenom efektu, mat ili saten.

Tekuća podloga Skin Base koja je u nijansi vašeg tena te podloga u kamenu koja će vaš ten napraviti baršunastim i dugoročnim, a ujedno će i fiksirati tekuću podlogu (tekuća podloga se nikada ne odabire na koži ruke ili zapešća jer struktura kože kao i njena nijansa nije ista kao i na licu).

Rumenilo u kremi Dixie ili Rude koja se mogu aplicirati i na usne ili Tremble, Sophie, Lover rumenila u kamenu divnih boja koja vam daju izgled svježine (savjetujem odabir svježih otvorenih boja poput roze, oranž, boje lososa ili breskvastih nijansi jer nam one daju na svježini, dok zbog tamnih, ugašenih, zagasitih, smeđih i ciglastih rumenila lica djeluju umorno).

Dobra maskara Raven (maskaru je odlično nanijeti nakon što smo nanijeli gel za trepavice držeći ogledalo kod brade. Na taj način nanijet ćete maskaru duboko od korijena, trepavice će biti uvijenije i gušće, a pri tome neće vam se dogoditi da vam se maskara preslika).

Intenzivno sjajilo za usne ako volite sjajne teksture ili nezaobilazan mat ruž koji je dugo postojan na vašim usnama... U bojama koje poželite (da bi sjajilo bilo postojanije obavezno je korištenje olovke kojom konturirate usne, a ujedno vam služi i za ispravljanje eventualnih neravnina. Tako ćete izbjeći ulazak sjajila u pore uz rub usana. Za one dame koje vole mat teksture Illamasqua ruževi su idealni jer su samim time što su mat i puno postojaniji u odnosu na druge. Mat ruž možete aplicirati direktno na usne ili uz pomoć kista koji vam dozvoljava manipulaciju oblikom usana (u slučaju da vam nije jako razmaziv slobodno ispod njega dodajte jako malo glosa).

Za nezaobilazne obrve predlažem korištenje pigmenta za obrve koji se aplicira jako preciznim kosim kistom. Pigmenti dolaze u 6 nijansi te svaki može djelovati prozračno i nježno, odnosno intenzivno zbog jake pigmentacije, tako da i kod obrva možete odlučiti želite li ih jako definirane ili nježne. Ne zaboravimo obrve su okvir lica i sam njegov izraz možemo oblikom obrva u potpunosti promijeniti.

Festival dobrog stila powered by BIPA, najnoviji je projekt koji će se od 30. studenog do 1. prosinca održati u zagrebačkom City center one East te po prvi puta okupiti najbolje u Hrvatskoj s područja njege tijela, lica i kose.

 

A.B.

photos: illamasqua

 

Objavljeno: 26.11.2013. u 14:10

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p