MAKE UP

"Svaka žena u svojoj kozmetičkoj torbici treba imati dobar puder"

Intervju: Clare Lille

Teško da nešto može popraviti kišni i prohladni ponedjeljak kao poziv na prezentaciju nove kolekcije make up kuće Illamasqua, i druženje s make up artisticom Clare Lille koja je za ovu prigodu doputovala iz Londona. Kao prava predstavnica branda koji slavi alter ego svake dame, Clare se u 10h ujutro pojavila s kompletnim make up-om: smokey eyes u smaragdno zelenim tonovima i ruž boje vina na usnama.

U svijetu make up-a njezino ime nije nepoznanica; prošle je godine vodila make up tim na novom filmu Keanu Reevesa, surađivala je s omiljenim britanskim djevojkama poput Lily Allen i Erin O'Connor, a svoje je vještine dodatno izbrusila kao ambasadorica kuće Illamasqua.

Nova kolekcija naziva „I'Mperfection" , slavi sve one male nesavršenosti koje se inače trudimo prikriti: „ I'Mperfection je poziv da pokažete svijetu što Vas čini savršeno nesavršenima. Želimo da naglasite sve što drugi očekuju da sakrijete i ponosno slavite vlastite nesavršenosti. Otkrijte pjege. Naglasite svoju iskonsku ljepotu. Pokažite madeže i budite ponosni na svoje ožiljke. Jer život nije potraga za sobom. Život je proslava onoga što zaista jesmo." - izjavila je Alex Box, kreativna direktorica branda.

Prvi best-seller kolekcije sigurno će biti lakovi za nokte koji u prodaju kreću 31. siječnja. Freckle, fragile, speckle, scarce i mottle, obogaćeni su motivom pjegica koje su inspirirane pjegicama kakve viđamo na prepeličjim jajima. Ostatak proljetne kolekcije na tržište dolazi 15. ožujka.

O novoj kolekciji, ali i malim make up trikovima, porazgovarali smo sa simpatičnom Clare.

Što nam možeš reći o novoj kolekciji kuće Illamasqua?

Zove se I'Mperfection i slavi ljudske nesavršenosti, točnije sve one sitne stvari koje nas čine savršenima. Illamasqua je kuća koja slavi raznolikost, slavi vaš alter ego, a ova je kolekcija upravo namijenjena isticanju vaše različitosti.

Možeš li izdvojiti jedan proizvod iz ove kolekcije koji ti je posebno drag?

Sigurno bih izdvojila lakove za nokte koji su posuti pjegicama. Inspirirani su krhkom ljuskom prepeličjeg jajeta koja je i sama posuta nepravilnim pjegicama. Savršeni su u svojoj nesavršenosti.

Na pragu smo proljetne sezone i proljetnih make up trendova. Topli dani uvijek su u znaku boja. Hoće li nas trend boja pratiti i ovog proljeća?

Apsolutno! Proljeće će biti u znaku smaragdno zelene i električno plave boje te svih mogućih kombinacija tih nijansi. U novoj kolekciji imamo i sjajilo za usne u dubokoj nijansi zelene trave, naziva shoot.

Koje pogreške žene najčešće rade prilikom šminkanja? Radi li se o prevelikim količinama make up-a ili odabiru neodgovarajućih boja i tekstura?

Previše šminke na licu uvijek se pokaže kao najveća greška koju žene ponavljaju. Velik broj make up brandova sugerira ženama da pokriju svoje lice, da naprave masku koja će sakriti sitne borice, pjegice, sve one stvari koje nas čine posebnima. Malo make up-a koji ističe prirodnu ljepotu lica uvijek je najbolja solucija.

Koji je najvažniji proizvod u kozmetičkoj torbici svake žene?

Svaka žena u svojoj kozmetičkoj torbici treba imati dobar puder. Žene su u konstantnoj potrazi za savršenim puderom koji će nijansom i teksturom odgovarati njihovoj koži. Illamasqua u svojoj ponudi ima nekoliko varijanti tekućeg pudera koji ,radi svoje formule, savršeno pristaju koži i stapaju se s njom. Ako ih niste probali, savjetujem da probate, jako su dobri.

 

A.P.

photo: Jure Perišić, Illamasaqua

Objavljeno: 24.01.2013. u 13:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p