MAKE UP

Trend ili trash: konturiranje vrata?

Jesu li trendovi konturiranja otišli malo predaleko?

 
Proteklu godinu obilježio je trend konturiranje, a svaki mjesec izlazili su novi trikovi. Za širenje ovog make up trenda zaslužne su brojne društvene mreže. U 2016. godini trend konturiranja ne jenjava, novi hit postalo je konturiranje stražnje strane vrata, a o tom trendu popričali smo s Petrom Sever make up artisticom.
 
"Za konturiranje vrata jedino što bih rekla je da smo se odavno uvjerili da trendovi nemaju nužno veze s razumom. Današnje beauty tržište jednostavno traži novitete u tehnikama kako bi se na određenim proizvodima zaradilo. Što se tiče konturiranja općenito, ono postoji odavno samo ne pod tim nazivom i oblikom koji je danas poznat. Opće je poznato bilo kojem make up znalcu, da se volumen na licu stvara slikarskim tehnikama svijetlo-sjena i kontrastima. Ovo što djevojke danas prakticiraju su više iskrivljene drag queen tehnike nego konturiranje", rekla je Petra.

Petra Sever      
 
U novom trendu djevojke na društvenim  mrežama sjenčaju stražnje strane svojih vratova kako bi dobile izduženiju siluetu te tanje i elegantnije vratove. Obožavatelji ovog trenda na sredinu vrata stavljaju svjetlije nijanse iluminatora ili pudera, a sa svake strane vrata stavljaju bronzer tamnijih nijansi od svog tona kože.
  
Postavlja se pitanje kako iskonturirati vrat ako nemate dva ogledala? Djevojke na Instagramu dosjetile su se kako riješiti taj problem pa predlažu snimanje konturiranja vrata mobitelom. Kasnije pregledaju snimke te ako je potrebno, još dorade svoj look

 
Trend konturiranja vrata potaknuo je velik broj negativnih komentara i rasprava na društvenim mrežama. Nameće se pitanje, treba li zaista od svih dijelova tijela koji se već konturiraju, činiti to i s vratom? Ovaj trend ili bolje da kažemo trash, mogao bi potaknuti nesigurnost kod mladih djevojaka zbog nedovoljno elegantnog ili uskog vrata. Ako odlučite baciti pogled na izgled svog vrata, razmislite zašto to činite, zato što ste vi to i prije željeli ili zato što ste na društvenim mrežama vidjeli da je to popularno? 
 
Tanja Friš
Foto: Instagram
Objavljeno: 15.02.2016. u 12:11

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p