MAKE UP

Trend ili trash: usne Kylie Jenner

Veliki povratak primjetno iscrtanih usana
Kylie Jenner
Usne Kylie Jenner stvorile su pravu pomutnju u beauty svijetu: dugo smatrane apsolutnim trashom, iscrtavanje usnica van njihove prirodne granice ponovno je, čini se, moderno. Je li primjetno obrubljivanje usnica trend, trash ili možda samo dobra alternativa filerima odgovaraju nam poznate hrvatske blogerice i vizažistice Vesna Vodanović, Martina Medur i Blanka Bare. 

Naime, sedamnaestogodišnja Kylie je u siječnju prošle godine počela malo po malo docrtavati svoje usnice beauty pomagalima poput olovaka, ruževa i sjajila, i danas one izgledaju gotovo dvostruko veće nego prije godinu dana.
 
kylie jenner
 
No, umjesto da tim činom izazove sablazan respektabilnog beauty svijeta, kao što su je u istim pokušajima i promašajima izazvale mnoge zvijezde prije nje, polusestra poznatije Kim Kardashian je na Instagramu i Youtubeu uspješno nametnula novi trend šminkanja usana koji se naveliko reproducira. Je li duckface evoluirao u Kylie Jenner usne? Jedno je sigurno: žene diljem svijeta žele veće i sočnije usnice.
 
Vizažistice studija Beauty&Mess, Martina Medur i Vesna Vodanović, imaju ambivalentan odnos prema drastičnim korekcijama lica pomoću make upa:
 
''Kod šminkanja se rade ili se mogu raditi manje korekcije na licu klijenata, kao što bi u ovom slučaju bila vizualna korekcija usana. No, ne bismo nikada radile korekcije na način da to na kraju izgleda umjetno i pretjerano. Jedno je fotografija s Instagram filterom, a drugo stvarnost."
 
Pogledajte transformaciju usnica Kylie Jenner:
    
2013.
 kylie jenner
 
Travanj 2014.
 kylie jenner
 
Studeni 2014.
 
kylie jenner
Poznata hrvatska beauty blogerica i vizažistica Blanka Bare smatra da ovakav izgled usana nije moguće postići bez estetskih korekcija kod plastičnog kirurga.
 
"Za Kylie Jenner i ovaj makeup trend sam saznala tek nedavno i moram priznati da zasad nisam primijetila puno djevojaka koje nose takve precrtane usne. Doduše, kod Kylie je u pitanju vrlo očit estetski zahvat povećanja usana koji nije moguće u potpunosti napraviti uz pomoć makeupa, a da izgleda prirodno, osobito ako su u pitanju tanke usne. Bih li to radila svojim klijenticama? Ako je to njihova želja - naravno, ali uz dogovor i prilagodbu licu i usnama koje šminkam", izjavila je Blanka.
 
Upravo ovakav, licu prilagođen način nanošenja make upa, nudi nam najsigurniji način da na njemu na prirodan način istaknemo ono najbolje. Ovoliko predimenzionirane usnice na Instagramu možda izgledaju seksi, ali se pod danjim svjetlom zasigurno doimaju i jako neprirodnima. Ako vam se ovaj način vizualnog povećavanja usana ipak sviđa i želite se u njemu okušati samostalno, ovaj tutorial Desi Perkins će vam pomoći da to napravite bez greške.
  

Jelena Skendžić
Foto: Instagram
Objavljeno: 14.01.2015. u 14:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p