MAKE UP

Trend koji je ključ za savršeno matiranu kožu

Korejski jamsu osvaja beauty scenu
Matirano lice 
Posljednjih godina sve više beauty trendova dolazi iz Azije, a o beauty rutinama lijepih Azijatkinja se naširoko piše. Ako je vjerovati Vogueu, iz Koreje nam stiže novi trend za kojem su tamošnje žene postale opsjednute. 

U pitanju je trend koji se zove jamsu, a opisuje jedan postupak nanošenja, odnosno fiksiranja podloge. Radi na sličnom principu poput bakinga, a sastoji se od jednog veoma neobičnoj beauty koraka – naime, u jednoj fazi uranjate svoje lice u vodu.

Detaljnije rečeno, nakon što nanesete primer, korektor i puder na suhu i čistu kožu te nanesete baby puder (ili puder s kojim inače fiksirate svoju podlogu), slijedi malo neobičniji beauty korak – na 30 sekundi uranjate svoje lice u hladnu vodu te ostavite lice da se osuši.

Monica Kim, Vogueova novinarka, prenosi kako je nakon ovog postupka njeno lice bilo iznenađujuće matirano, a lice je ostalo besprijekorno više sati. Također objašnjava kako je na tako fiksirano lice, bilo puno lakše nanijeti ostatak šminke. Ako ne želite uranjati svoje lice u hladnu vodu, Monica savjetuje korištenje mista koji neće imati isti učinak, ali poslužit će svrsi.

M.D.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 27.08.2016. u 10:00

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p