MAKE UP

Trikovi s rumenilom koji će promijeniti vašu make up rutinu

Neka vaše rumenilo odgovara vašem make upu

rumenilo
R
umenilo je jedan koristan proizvod koji će svakom looku dati završni touch, a od vas će učiniti da izgledate svježije i odmornije. Ponekad možemo pogriješiti s odabirom boje, ali i nanošenjem i pokvariti cijeli look. Make up artisti otkrili su trikove i pogreške uz koje ćete savladati pravilno stavljanje rumenila.

Poslužite se palcem

Jeste li znali da su oblik i veličina jastučića vašeg palca jednaki veličini i obliku vrha jagodica na obrazu? Zato slobodno pritisnite palac u rumenilo i nanesite ga na vrh svoje jagodice i kasnije izblendajte kistom. Na ovaj način nećete nanijeti rumenilo na preveliku površinu jer vaš palac je iste veličine kao i jagodica, dok su četke i kistovi najčešće širi pa možete lako pretjerati. Make up artist Alex Box rekao je da na Marc Jacobs revijama taj trik uvijek koriste i smatraju ga jednim od najvažnijih trikova.

rumenilo

Under cover trik

Ako volite jarke nijanse rumenila, a opet želite nositi i jarki ruž, svoje rumenilo možete nanijeti ispod pudera u prahu ili ispod lagane podloge kako bi izgubilo intenzitet. Ako imate tako dobar ten da ne nanosite podlogu ili puder u prahu, rumenilo nanesite lepezastom četkom jer s njom je teško pretjerati s proizvodom i ona uvijek sama smanji intenzitet boje.

Casual look

Ako ne želite nositi rumenilo jer vam na vašem licu to djeluje prenašminkano, pronašli smo rješenje i za to. Svoje rumenilo nemojte nanositi na vrhove jagodica nego ispod kosti obraza. Marc Jacobsov make up artist kaže da ćete tako dobiti dimenziju i dubinu, boja neće biti toliko neprimjetna. Također, ako tako nanesete rumenilo, usnice mogu biti jarkih i tamnih boja, a look neće izgledati kao da ima previše boja.

rumenilo

Rumenilo na kapcima

Make up artist Tom Pecheux podijelio je jedan trik iz backstagea. Kaže kako ponekad manekenke dolaze umorne nakon napornih snimanja i natrpanih rasporeda pa izgledaju blijedo i neispavano. On tada uzme malo rumenila i stavi jednu točkicu na sredinu kapka, uz same trepavice i tako sakrije sitne vene koje se vide i tamne kapke od neispavanosti.  

Prirodno rumenilo

Model Natalia Vodianova gotovo uvijek je imala pomoć profesionalnih make up artista pa je od njih ukrala jedan trik koji sada koristi kada se sama šminka. Ona na prst uzme samo točkicu rumenila i nanese ga direktno na vrhove jagodične kosti bez blendanja i kaže kako postigne izgled kao da se prirodno zarumenila nakon vježbanja u teretani. Odličan trik za brzinski look, kada nemamo vremena koristiti kistove i blendati rumenilo nekoliko minuta!

rumenilo

T.K.
Foto: Getty Images i Pinterest

Objavljeno: 08.11.2016. u 11:22

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p