MAKE UP

Trikovi uz koje će vam ruž trajati cijeli dan

Nekoliko koraka dijeli vas od postojanog ruža

A
ko ste kao i mi ljubiteljice jarkih nijansi ruževa sigurno ste se susrele s problemom nepostojanosti ruža cijeli dan i ponekad pronađete njegove tragove tijekom dana na zaista neočekivanim mjestima. Kako vam se ruž ne bi razmazao i kako ne bi morali brinuti o njemu cijeli dan donosimo trikove koji će ga zacementirati na vašim usnama.

Ljubav prema jarkim nijansama ruževa ponekad može biti iritantna jer njegova predivna boja završi nam na kosi, na šalici, na mobitelu... i ponekad nam se čini da želimo odustati! Na svu sreću postoje odlični trikovi koji će vam zadržati nestašne boje na usnama, a trebat će vam samo tri proizvoda koja vjerojatno već imate: olovka za usne, ruž i puder u prahu.

ruž
Najprije napravite preostali make up, a nanošenje ruža ostavite za sam kraj, netom prije nego izađete iz kuće. Prvo obrubite usnice olovkom u boji ruža, ali neka olovka bude maksimalno našiljena. Nakon što ste precizno obrubili usnice, popunite ih cijele olovkom kako bi stvorili prvi sloj odnosno bazu. Najbolje je da olovku okrenete paralelno s usnama kako bi dobili veću pokrivenost. 

Nakon baze slijedi fiksiranje koje ćete napraviti s puderom u prahu, a osim za prozirnim možete posegnuti i za onim u boji jer neće drastično promijeniti nijansu. Puder će dati mat teksturu i fiksirat će olovku, ali i ruž koji ćete na njega staviti. Nanesite puder s mekanom četkicom preko cijelih usana i gotovi ste s ovim korakom.

ruž
Nakon što ste napravili dobru pripremu, možete nanijeti ruž na vaš uobičajeni način i zatim ponovno na usnice nanesite puder u prahu. Ovdje dolazi do malog zaokreta u uobičajenim uputama za postojanost ruža. Nakon što ste drugi puta nanijeli puder, ponovit ćete cijeli postupak od prvog koraka pa najprije ponovno nanesite olovku, zatim puder u prahu i nakon toga ruž. Preskočite još jedno nanošenje pudera kako bi vam boja ostala jarka. Uz ove korake ruž vam sigurno neće skliznuti s usnica, naravno pod uvjetom da ne koristite jako sjajne primjerke koji su gotovo kao sjajilo te ih je malo teže zadržati na usnicama. Svakako testirajte vaše usne nakon ovih savjeta na vašoj omiljenoj šalici za kavu i vidjet ćete ostaje li trag.

T.K.
Foto: Jure Perišić i Getty Images
Objavljeno: 18.01.2017. u 12:49

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p