MAKE UP

U najboljem tonu

Pat McGrath savjetuje kako odabrati boju ruža...

Dok izgovorite „dvadeset i jedan" u svijetu se prodaju 22 ruža za usne. Nažalost, čak 15 od ukupnih 22 ruža je propala kupnja jer boja nije ono što smo očekivale. I tako još 15 ruževa završi na šminkerskom groblju, zaboravljen na dnu ladice. Kako izbjeći promašene kupnje? Vizažistički guru i jedna od najboljih vizažistica na svijetu tvrdi: „Boja ruža mora odgovarati boji tena. U tome je tajna dobrog ruža. Ni najskuplji ruž ne može izgledati dobro, ako ne odgovara osobi koja ga nosi." Pat žene dijeli u tri tipa prema boji kože i prema boji ruževa koje bi trebale odabrati:


1. Svijetlopute žene
Idealan nude ruž za ovaj tip žene je onaj koji je maksimalno dvije nijanse tamniji od nijanse korektora. Ako ten ima žuti podton, boja breskve i bež su idealne. Za navečer najljepše pristaju nježni ružičasti tonovi i pink ruževi. Isprobajte Chanel Hydrabase u nijansi 64 Rose Baby.


2. Srednje tamne žene
Svijetli, neutralni crvenkasti tonovi koji naginju prirodnoj boji usana najljepše će izgledati na ovom tipu žene. Lijepo im stoje i narančaste i prljavoružičaste nijanse, dok za navečer mogu nanijeti i koraljno-crvenu. Dior Adicct Lipcolor u nijansi Undressed Pink je savršeno za Vas!

3. Maslinaste žene
Duboki, tamni i neutralni crveni tonovi su prijedlog Pat MCGrath. Ako birate između ružičastih nijansi odaberite onaj plavog podtona kao što je nijansa fuksije. Od zemljanih tonova isprobajte sepia, mahagonij i tonove cimeta koji uvijek dobro izgledaju. YSL u svom asortimanu ima prekrasnu nijansu Fuchsia Pink koja izvrsno pristaje tamnijim ženama.

 

(Borina Kopčić)

Objavljeno: 18.07.2009. u 01:02

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p