MAKE UP

U ove trikove s korektorom kunu se make up artisti!

Neke od ovih trikova sigurno ne znate

trikovi s korektorom
U
svijetu make upa, korektor za područje ispod očiju je must have, ali nije sve u proizvodu, jer on može biti najbolji na svijetu, ali ako ga nanesemo pogrešno možemo sve zeznuti. Doznajte trikove za koje make up artisti kažu da su najučinkovitiji!

Uvijek budemo oduševljeni kada pronađemo neki dobar proizvod, priuštimo si ga i uživamo u njegovoj djelotvornosti. S korektorom za podočnjake zaista je teško jer osim što nam mora biti dobra prekrivenost, mora biti i odgovarajuće teksture kako nam ne bi previše isušio ili zamastio područje ispod očiju, a kada već pronađemo naš sveti gral, možemo se razočarati kako izgleda nekoliko sati nakon nanošenja. Kako vam se korektor ne bi uvukao u borice ispod očiju i kako bi trajao do kraja dana, slijedite ove trikove u koje se make up artisti kunu.

trikovi s korektorom

Fiksirajte ga

Korektor morate fiksirati, inače ne očekujte da se drži na mjestu. Ako ga ne fiksirate vrlo lako je moguće da vam se uvuče u borice ispod očiju, a to sigurno ne želite. Koristite malu količinu laganog pudera u prahu i nanesite ga s pahuljastom i mekanom četkicom za sjenilo. 

Izaberite laganu formulu

Kao što smo već rekli, tekstura korektora uvelike utječe na njegovu postojanost, ali i na to kako će izgledati na koži. Suhe teksture imaju tendenciju da se nakupe u boricama jer su manje fleksibilni, dok oni premasni lagano i brzo skliznu pa nakon nekoliko sati možete izgledati kao da uopće nemate korektor.

Krema za područje oko očiju

Možda niste znale ovaj trik, ali make up artisti kažu da je ključ za lijep izgled korektora da prije njega nanesete kremu za njegu područja oko očiju. Odaberite onu kremu koja se brzo i lako upija. Prije nanošenja korektora, uzmite maramicu i upijte višak masnoće s područja ispod oka i tek zatim nanesite korektor.

trikovi s korektorom

Odaberite dobre alate

Osim samog korektora, važan je i alat kojim ga nanosite. Korektor ispod očiju najbolje je nanositi malom šiljastom sintetičkom četkicom, a zatim ga slobodno utapkajte i izblendajte prstima. Toplina vaše kože će rastopiti proizvod i pomiješati ga baš onako kako treba.

Isprobajte baking

Baking je posebna tehnika fiksiranja make upa, a njenu laganiju verziju možete raditi svaki dan na vašim podočnjacima. Nakon što ste prstima izblendali korektor, mekanom četkicom nanesite puder u prahu i pričekajte od dvije do tri minute i zatim čistom četkicom ponovno prođite tim područjem kako bi skinuli višak pudera u prahu i dodatno sve fiksirali.

Manje je više

Iako mislimo da je možda bolje nanijeti više korektora kak obi bolje prekrio nepravilnosti, make up artisti kažu kako smo potpuno u krivu jer ovdje vrijedi pravilo da je manje više. Previše korektora lako će se nakupiti u boricama. Radije nanesite tanki sloj i pustite da se sve dobro osuši i zatim još jedan tanki da prekrijete sve nedostatke koji su eventualno vidljivi.

T.K.
Foto: Getty Images

Objavljeno: 10.11.2016. u 12:08

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p