MAKE UP

Uz pomoć 3 jednostavna trika otkrijte svoj podton

Znate li kako odabrati prave proizvode?
Ima li vaša koža žuti ili ružičasti podton? Je li on topliji, hladniji ili neutralan? Ne, nije riječ o igri asocijacija i pogađanja koje biste trebali igrati već vam pomažemo da dobijete odgovor koji vam u beauty rutini zaista može biti od koristi. 

Uzmite si vremena kako biste naučili odabrati podlogu koja će vam ozbiljno pomoći u beauty svakodnevici. I to baš u svim koracima, od pravilnog izbora pudera do saznanja kako možete uz nijansu koja vam najbolje pristaje postići ravnomjerniji, besprijekoran ten. Postoji nekoliko načina na koje možete odrediti svoj primarni podton, a dobra je vijest da se ti testovi mogu vrlo lako i jednostavno provesti. Krenimo redom!
 
Test 1

Prisjetite se koji vam nakit bolje pristaje – zlatni ili srebrni?! To ćete otkriti tako što ćete vidjeti uz koji  plemeniti metal vaša koža izgleda najsvježije. Ako je odgovor zlato, najvjerojatnije imate žute ili tople podtonove. Ako je vaš odgovor srebro, onda pripadate u grupu koje opisuju ružičasti ili pak hladniji podtonovi. 

Test 2

Okrenite podlakticu i pogledajte svoje vene. Ako imaju zelenu boju vaš je odgovor – topli podton. Ako su one pak više modre boje, bolje vas opisuju hladnije nijanse.


Test 3

Stavite bijelu tkaninu u blizinu svog lica (na kojemu nemate make up naravno) i promatrajte što „kaže“ vaša koža. Ako je vaša koža toplog podtona djelovat će žućkasto, dok će koža s hladnim podtonovima, u tom slučaju, naginjati na plavu ili ružičastu boju. Ako je vaš rezultat testiranja nejasan i ne možete odrediti u kojoj ste kategoriji, možda ipak imate neutralan podton.
 
Nakon što jednom utvrdite podton svoje kože dobivene informacije možete upotrijebiti kako biste proizvode savršeno prilagodili vašem tenu. Podtonovi se obično ne trebaju ispravljati, no na ovaj ćete ih način uspješno nijansirati i svoj ten učiniti besprijekornim. Jer, ovdje nije riječ o prikrivanju, već o ravnoteži boja. Ako imate problem s rosaceom koja rezultira crvenilom i suhom kožom odaberite zelenu boju primera. Jedna stvar koju biste trebali zapamtiti je da primer uvijek koristite prije pudera (izravno na čistu kožu) kako bi proizvodi stigli odraditi čaroliju za koju su stvoreni. I to na vašem licu, a ne na vašem puderu.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 09.05.2018. u 12:33

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p