MAKE UP

Vodič kroz make up spužvice

Pomoć kod odabira savršene spužvice

Možete koristiti najbolji puder na svijetu, ali bez pravog pribora za nanošenje rijetko ćete ga moći pravilno i lijepo nanijeti. Loše četkice ili spužvice mogu napraviti cakey efekt ili ostavljati linije na licu. Kako odabrati pravu spužvice u moru ponude u trgovinama? Donosimo vam vodič koji će vam olakšati izbor savršene spužvice za vaše potrebe.

1. Spužvica u obliku trokuta - Ovakve spužvice jedne su od prvih koje su se pojavile na tržištu. Namijenjene su za jednokratnu upotrebu pa su dobre za one koje ne vole redovito prati spužvice. Dobro obavljaju posao nanošenja svih vrsta tekućih podloga i korektora, ali ravne i krute linije ne dozvoljavaju ravnomjerno nanošenje pudera na dijelove gdje pravi kutevi ne mogu, za to su bolje zaobljene spužvice. Kako bi dobili dodatnu preciznost, ovakve spužvice obavezno namočite prije korištenja.
 
2. Spužvica s udubljenjem - Ova zaobljena spužvica iznimno je precizna zbog oblih rubova, a jako je praktična za držanje zbog udubljenja u sredini. Obli rubovi dopiru u sve dijelove lica tako da jako precizno možete nanijeti puder i jako lijepo izblendati korektor. Ako ovakvu spužvicu držite za dno, imat ćete slabiji pritisak i time ćete nježnije nanositi puder, ako je primite za udubljenje, pritisak će se pojačati i aplikacija pudera bit će intenzivnija. 
 
 
3. Plosnata spužvica - Ovakve spužvice dobre su za praškaste proizvode jer nisu dovoljne precizne za tekući puder. Dobre su za nanošenje mineralnih praškastih pudera. Ova spužvica je dobra za matiranje pojedinih dijelova lica jer ima dobru moć upijanja viška masnoće.

 
4. Spužvica jajastog oblika - Ovakve spužvice odlične su za tekuće podloge jer imaju oble rubove i samim time su jako precizne. Koriste se mokre, kako ne bi upile previše proizvoda i zato se ne može pretjerati s nanošenjem jer stvaraju svjež izgled. Ako je blago vlažna, puder će imati veću pokrivenost, a ako je jače vlažna, imat će slabiju pokrivenost.

 
5. Spužvica s odrezanim vrhom - Ovakve spužvice su pravi multifunkcionalni alati. S oblim krajem odlično se nanosi puder, a s kosim vrhom mogu se raditi detalji kada je to potrebno. S ravnom stranom mogu se nanositi kremasti proizvodi za konturiranje koji se istovremeno s ovom spužvicom blendaju.
 
 
T.F.
Foto: Instagram
Objavljeno: 23.03.2016. u 11:33

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p